www.car.cz
 

Český závodník Josef Král pojede v barvách špičkové stáje GP2 Asia.
     23.10.2009 00:08 - tisková zpráva


JOSEF KRÁL MÍŘÍ DO GP2 S TÝMEM SUPER NOVA

Praha, 22.10. 2009

Na základě oficiálního testování formulové série GP2 ve španělském Jerezu došlo tento týden k definitivnímu rozhodnutí o dalším angažmá jezdce BRT Josefa Krále. V barvách špičkové stáje Super Nova bude účastníkem GP2 Asia a hned tento víkend jej čeká první testování na okruhu Yas Marina v Abu Dhabi.

Josef Král se poprvé v hledáčku významné britské stáje objevil v roce 2007, kdy o sobě dával vědět v britské formuli BMW, kde bojoval se Švédem Erikssonem o titul. Jak ve formuli BMW, tak v posledních dvou sezónách v seriálu International Formula Master zvítězil v několika závodech a potvrdil svůj talent. Při testech v Jerezu se potvrdily Josefovy schopnosti pracovat na nastaveni vozu, které jsou nutné k dosahování rychlých časů. V kombinaci s jezdcovou schopností zavodit pak vzniká ten správný koktejl skutečného závodníka.

"Vítáme Josefa v našem týmu. V předchozích letech předvedl značné zkušenosti v obou formulových sériích, kterých se účastnil. Vkládáme v něj veliké naděje a jakmile se sžije s monopostem GP2, který má mnohem větší výkon a záludnější chování, očekáváme dobré výsledky," řekl šéf britského týmu Super Nova David Sears.


"Jsem velmi šťastný, že dostávám příležitost udělat další krok v mé kariéře, do série která už je ten poslední krok před Formulí 1, s vozy, které jsou Formuli 1 ze všech nejblíže a navíc u tak významné stáje," řekl Josef.

"Na práci s tak špičkovým týmem se vyloženě těším a udělám maximum pro to, abych brzy dosáhl co nejlepších výsledků," dodal pilot.

Bohemia Racing Team chápe tento zlomový okamžik jako jeden z největších dosavadních úspěchů. Seriál GP2 nadarmo není označován jako poslední předpokoj Formule 1. Piloti Sebastien Bourdais, Juan Pablo Montoya, Nicolas Kiesa, či třeba Mark Webber jím v barvách týmu Super Nova prošli také. "Josef si tento velký přestup rozhodně zaslouží a věříme, že v prestižním seriálu rozhodně nezklame.

Říká se, že v motorsportu kromě talentu hraje velikou roli i diplomacie a také štěstí. Podařilo se nám společně vyjednat výborné podmínky a vše další už teď záleží jenom na něm," dodal závěrem manažer BRT Petr Najman.


odkazy:
http://www.brt.cz/
http://www.supernova-racing.com/




Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2009 objektivem Radka Holuba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose