www.car.cz
 

Ondřej Ježek si osmým místem v Portimau zajistil 7. pozici v celkové klasifikaci.
     28.10.2009 21:12 - tisková zpráva


Portugalsko
Portimao
3.10.2009

V portugalském Portimau se konal závěrečný podnik světového poháru FIM Superstock 1000. Ondřej Ježek si osmým místem zajistil konečnou 7. pozici v celkové klasifikaci.

Páteční volný trénink pojal Ondra ve volnějším tempu. Učil se trať a snažil se s týmem co nejvíce věnovat nastaveni jeho Hondy. Po tréninku mohl být s motocyklem spokojen. Nebyl ale spokojený se svým výkonem, protože se nedovedl trefit do správné stopy, která je na tomto okruhu extrémně důležitá, a umístil se až jako dvacátý první.


Do soboty Ondra na tomto problému zapracoval. V ranním volném tréninku ubral ze svého času 1,7 vteřiny a na jeho konci mu patřilo 14. místo. Do odpolední kvalifikace vyrazil s malými změnami na pérování a ty se osvědčily. Zrychlil opět o více jak vteřinu a pár minut před koncem mu patřila skvělá 5. příčka. V posledních okamžicích kvalifikace se přes něj dostali čtyři jezdci, a tak Ondra do závodu startoval ze třetí řady.

Start do závodu nebyl špatný, ale v prvních zatáčkách se Ondra dostal na vnější stranu dráhy a ztratil asi tři pozice. Během úvodních kol se pokoušel dostat před Itala Berettu, ale jeho útoky nebyly úspěšné. V pátém kole Beretta udělal chybu a spadl. Během několika zatáček se Ondra dostal před další tři jezdce a rázem byl osmý. Ve druhé polovině závodu se snažil dojet skupinku bojující o páté místo. To se mu už ale nepodařilo, a
tak projel cílem na osmém místě, což je jeho nejčetnější výsledek v letošním roce.

Výsledek z Portimaa zajistil Ondrovi celkovou sedmou pozici v šampionátu se ziskem 76 bodů. Vítězem letošního ročníku se stal Xavier Simeon na Ducati. Následovali jej věčně druhý Claudio Corti na Suzuki a Maxime Berger na Hondě. Ondrův týmový kolega Barry Burrell skončil se ziskem 23 bodů na 15. místě. Jeho druhý kolega Philippe Braga Thiriet na body v letošním roce nedosáhl.

Ondra Ježek:
„Se závodem jsem spokojený. V prvních kolech závodu jsem se nedokázal dostat přes Daniho Berettu. Když upadl, otevřel se přede mnou prostor a během chvíle jsem se díky dvěma předjížděcím manévrům a pádu Loice Napoleoneho dostal na osmé místo. Téměř celý závod jsem se snažil dotáhnout na francouzské trio Berger-Barrier-Baz, ale tři kola před cílem jsem přebrzdil pátou zatáčku a opět na ně něco ztratil.

V posledních dvou kolech jsem tento boj vzdal a soustředil pouze se na udržení pozice. Podařilo se, což bylo důležité. Jsem velmi rád za celkové sedmé místo. Vzhledem k tomu, že to byla moje první sezóna v tomto šampionátu, jsem s tímto umístěním nadšený. Chtěl bych poděkovat svému tátovi a celému týmu MS Racing,speciálně šéfovi Martinu Smržovi a také svým technikům a mechanikům: Arnoštu Zemenovi, Michalu Kněžínkovi a Honzovi Müllerovi. Všichni po celý rok pracovali velmi tvrdě a zodpovědně a mě bylo ctí s nimi spolupracovat.“


Nyní čeká Ondru odpočinek a ke konci listopadu začíná opět zimní kondiční příprava na následující sezónu, v níž by chtěl být Ondra vidět ještě víc, než letos.

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT1 a GT2 v Zolderu, kvalifikace objektivem Karla Kubeše

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose