www.car.cz
 

Abu Dhabi : Josef Král devátý pro svůj první závod GP2 !!
     31.10.2009 00:15 - tisková zpráva


Abu Dhabi : Josef Král v barvách Super Nova vybojoval deváté místo pro svůj první závod GP2.

JOSEF KRÁL PO PREMIROVÉ KVALIFIKACI V GP2 DEVÁTÝ

Abu Dhabi, 30.10. 2009

Na trati Yas Marina, kde se tento víkend spolu s podnikem Formule 1 jede také úvodní závod asijské série GP2, proběhly páteční kvalifikační tréninky. Josef Král v barvách špičkové stáje Super Nova vybojoval deváté místo na roštu pro sobotní první závod. Jeho týmový kolega James Jakes bude startovat sedmý.

Josef během pátečních jízd pokračoval v poznávání silného monopostu a také se utvrdil v přesvědčení, že série GP2 je neuvěřitelně kvalitní a vyrovnaná. Celkem 18 jezdců se vešlo do jediné sekundy! Josef na vítěze kvalifikace Davida Valsecchiho ztratil pouhých šest desetin sekundy.


Jako výchozí pozici do závodu vidí Josef deváté místo coby velice slušné. „Mohli jsme být lepší, ale napoprvé v GP2 Asia je to dobré. Projížděli jsme data a mohl bych být ještě o čtyři a půl desetiny rychlejší. Jenže pak v tréninku došlo k nějakému incidentu a pod žlutými vlajkami jsem už nejrychlejší kolo zajet nemohl. Každopádně to bylo výborné a těším se na závod,“ líčil Josef.

Na téma zcela nového okruhu v Abu Dhabi se pilot rozpovídal se skutečným nadšením. „Celý ten zdejší areál je fantastický. Profil trati je opravdu dokonalý. V první fázi je pomalá, ale v dalších partiích se doslova letí. Dlouhé rovinky budou perfektní pro předjíždění. To všechno dohromady slibuje perfektní závod,“ dodal Josef Král.
První závod bude odstartován v sobotu v 11,00 hodin dopoledne a vypsán je na 33 kol zbrusu nového okruhu.



odkazy:
http://www.brt.cz/  
 http://www.supernova-racing.com/
http://www.josefkral.com  




Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s
PR


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2009 objektivem Milana Spurného - www.disty.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose