www.car.cz
 

Abu Dhabi a skvělá premiéra : Josef Král v sobotu pátý v GP2 !!!!.
     2.11.2009 00:25 - tisková zpráva


KRÁL DOJEL V PRVNÍM ZÁVODĚ GP2 ASIA NA PÁTÉM MÍSTĚ

Abu Dhabi, 31.10. 2009

Okruh Yas Marina, který tento víkend zažívá premiéru podniku Formule 1, hostí zároveň i letošní úvodní závod asijské série GP2. Josef Král v sobotním prvním závodě po devátém místě z kvalifikace dokázal vybojovat pátou pozici. Skvělý výkon mu tak přinesl kromě prvních čtyř bodů v tabulce také čtvrté místo na startovním roštu pro nedělní druhý závod.

Dramatický závod byl okořeněn několika incidenty, ale důležité je, že Josef se všem dokázal vyhnout. „Je pravda, že hned po startu jsem drobný ťukanec schytal, ale jinak to bylo v pořádku. Start se mi povedl, což je hodně důležité. Měli jsme navíc problémy s převodovkou a po volném tréninku se celá rychlostní skříň dokonce měnila. Ale v závodě pak všechno fungovalo dokonale. Mohl jsem dojet ještě lépe, ale v jedné fázi závodu jsem se hodně soustředil na souboj s Gonzalesem z Ardenu.

Na konci cílové rovinky jsem ho předjel, ale oba jsme se nechali hodně vynést na vnějšek trati a toho využil Alexander Rossi a dostal se před nás oba. Gonzales pak musel do boxů k vykonání trestu drive through za nějaký dřívější prohřešek a Rossiho už jsem nedohnal,“ vyprávěl Josef.

Jeho výkon v premiérovém závodě je v týmu hodnocen velice vysoko. Ve stáji Super Nova panuje spokojenost i proto, že Josefovu kolegovi Jamesi Jokesovi se podařilo dosáhnout dokonce na stupně vítězů, když dojel třetí. V neděli tedy bude Josef startovat ze šesté pozice. „Pro mě dnešní páté místo znamená nedělní start ze druhé řady, přesněji ze čtvrté příčky a to jako výchozí pozice do krátkého závodu na 22 kol bez povinného pit-stopu vůbec není špatné.

Samozřejmě do toho zase dám maximum,“ slíbil Josef Král. Nedělní závod asijské série GP2 v Abu Dhabi začíná ve 13 hodin a 30 minut.


odkazy:
http://www.brt.cz/  
http://www.supernova-racing.com/  
http://www.josefkral.com  




Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s

PR


 
 
Fotogalerie:   Epilog 2009 a tým Šenkýř motorsport objektivem Víti Klígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose