www.car.cz
 

BÖTTCHER RALLY VYŠKOV již za zhruba měsíc
     tisková zpráva


Přibližně měsíc zbývá do startu šestého, tedy předposledního podniku letošního seriálu Mistrovství České republiky ve sprintrally, jímž bude XIII. ročník BÖTTCHER RALLY VYŠKOV, připravované Hanáckým rally klubem Vyškov na dny 10. a 11. září 2004. Výsledky tohoto podniku se budou započítávat do Mistrovství ČR ve sprintrally, do Mistrovství ČR v rally historických automobilů a do regionálních mistrovství Čech a Moravy v rally.
 
Soutěž bude opět jednodenní (1 etapa, 2 sekce). Trať rally, která doznala oproti loňskému ročníku několik změn, má v letošním roce celkovou délku 221,23 km s 8 rychlostními zkouškami (78,82 km) s převážně asfaltovým povrchem.  
Centrem rally bude již tradičně město Vyškov, z jehož náměstí odstartují posádky do soutěže v sobotu 11. září od 8:00 hodin, aby se sem ve stejný den po absolvování trati vrátily a projely zde cílovou rampou. Prvá posádka by se měla na rampě objevit v 15:00 hodin.  
 
 
Oproti minulým ročníkům se přesouvá i veškeré zázemí rally. K využití takřka ideálních prostor okraje vojenského prostoru jak pro vlastní řízení, tak především pro servisní a technické zázemí rally se nepodařilo získat souhlas vojenských složek. Ředitelství rally se všemi pracovišti včetně tiskového střediska se tak premiérově stěhuje do prostor vyškovské radnice, servisní zóna bude umístěna na betonové ploše nepoužívané odpočívky v blízkosti vyškovského letiště.  
 
Přihlášky do soutěže pořadatel přijímá do 30. srpna. Od čtvrtka 9. září si mohou přihlášené posádky vyzvednout na sekretariátu rally v budově Městského úřadu Vyškov itinerář a podle časového rozvrhu vykonat ve čtvrtek a pátek seznamovací jízdy s tratí. Vlastní soutěž pro posádky začne v pátek 10. září od 13:00 hodin absolvováním administrativní a technické přejímky.  
Slavnostní vyhlášení vítězů a rozdílení cen proběhne od 19:30 hodin v sále Besedního domu ve Vyškově. 
 
Veškeré potřebné informace o soutěži pro soutěžící i pro diváky jsou k dispozici na internetových stránkách Hanáckého rally klubu www.rallyvyskov.cz.
 
 
 
tisk info
Jan Olejníček
organizační výbor rally

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose