www.car.cz
 

Okruhový seriál Kia Lotos Cup 2009 pro hlavně polské jezdce je historií
     14.11.2009 10:42 - tisková zpráva


Na Masarykově okruhu v Brně se odjely poslední závody letošního seriálu Kia Lotos Cup. Atraktivní polská série zahrnující Kia Picanto Cup a Kia cee´d Cup zavítala tento rok kromě Polska také do Maďarska na Hungaroring, do Německa na Hockenheimring a dva závody hostila rovněž Česká republika.

Stejně jako před rokem nasadila Kia Motors Czech do závěrečných závodů Kia cee´d Cup v Brně jednoho VIP jezdce. Důvěru dostal opět Jakub Rejlek, šéfredaktor časopisu Faster magazine, a svým skvělým a vyrovnaným výkonem naplnil své ambice na umístění v první pětce. Ze 17 závodníků dorazil do cíle na krásném pátém místě a dosáhl nejlepšího úspěchu VIP jezdce z řad motoristických novinářů v historii celé série.

„Když jsem ve čtvrtek opět po roce usedl za volant závodního pro_cee´du a vyrazil do volných tréninků, musel jsem si chvíli zvykat, ale už ve druhém volném tréninku jsem zajel vynikající čas, který by dal na pátou příčku z 20členného startovního pole“, hodnotí první den na závodech Jakub. „S nastavením jsem byl maximálně spokojen a těšil se na první část kvalifikace, z níž prvních 15 nejrychlejších postupuje do druhé části.“, dodává.

V pátek šel Jakub do měřených tréninků s jasným cílem: „vydobýt si nejlepší postavení na startu, tedy alespoň do desátého místa.“ To se mu nakonec podařilo a kvalifikoval se do sobotního závodu šestým nejlepším časem.

Při sobotním závodu, který díky mokré trati sliboval atraktivní podívanou, si Jakub počínal výborně a prokázal značnou houževnatost a pevné nervy. Po dobře zvládnutém startu se sice propadl na osmou příčku a další pozici ztratil v nájezdu na stadion, kde dostal smyk. Jakub se však nevzdal, zabojoval a k velké radosti zástupců Kia Motors Czech si soustředěnou a vyrovnanou jízdou vybojoval zpět svou startovací pozici a v dalších kolech si dokonce o jedno místo polepšil.

Páté místo si již nenechal vzít a v cíli prvního závodu mohl spokojeně konstatovat: „Jsem nesmírně šťastný, že se podařilo, co jsem si předsevzal. Zlepšil jsem si své loňské maximum, kterým bylo deváté místo. Být pátý ze 17 je pro mě obrovský úspěch! Jsem rád, že mi Kia Motors Czech start umožnila a věřím, že jsem je svým výkonem taky potěšil.“

PR

http://www.kiamotors.cz/


 
 
Fotogalerie:   12 hodin Le Brno 2009 objektivem Víti Klígla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose