www.car.cz
 

Konec přetížených kamiónů ?? Konečně vážení aut i souprav také u nás .....!
     15.11.2009 21:24 - Pavel Jelínek


Vysokorychlostní vážení motorových vozidel KONEČNĚ taky u nás !!!

1. ledna 2010 začne platit  novela zákona o pozemních komunikacích, která konečně po letech váhání a otálení  poslanců zavádí tolik potřebnou novinku -  vysokorychlostní vážení motorových vozidel. Mělo by to znamenat konec  totálně přetížených  kamiónů, které ničí   naše silnice a  dálnice.

Vysokorychlostním vážením se rozumí kontrolní vážení vozidla nepřenosnými vysokorychlostními vahami, při kterém nedochází k odklonění vozidla z provozu, jak již je zřejmé z názvu. Váhy bodu zabudovány přímo v komunikaci , přičemž provádět toto vážení budou moci silniční úřady obcí a krajů, Policie ČR a celní úřady. 

Novinka se samozřejmě týká jen nákladních aut nad 3,5 tuny a jízdních souprav. Škoda, že mnoho let známý problém se začne  řešit  aý  od nového roku, když nyní je již mnoho komunikací kvůli mnohaletému nezájmu o jeho vyřešení v dost  žalostném stavu, jak známo.

Na celé akci se pak nepochybně  zase někdo pořádně   nabalíkuje, jak je v našich končinách zvykem .......


 
 
Fotogalerie:   Veleskoky dakarské Tatry Marka Spáčila při testu v Senici, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose