www.car.cz
 

Kia Lotos Cup se objeví mezi závody 17. října na okruhu v Podzimním Brně
     3.10.2009 20:55 - tisková zpráva


Kia Lotos Cup 17. října na okruhu v Brně
Seriál okruhových závodů Kia Lotos Cup zavítá opět do České republiky.
Tentokrát nebude chybět český jezdec, motoristický novinář Jakub Rejlek.


Praha, 2. 10. 2009 – Součástí brněnského Epilogu, který se objevil v kalendáři Masarykova okruhu poprvé před devíti lety a již tradičně završuje brněnskou závodní sezónu, je stejně jako v loňském roce závod série Kia Lotos Cup.

Po pátečních měřených trénincích a kvalifikaci lze závodní vozy Kia spatřit v sobotu 17 října v hlavním závodu. V 9:00 startuje Kia Picanto Lotos Cup, který je vypsán na dvakrát deset kol. V 11:45 přijde na řadu Kia cee´d Lotos Cup. Ten se pojede na dvakrát dvanáct kol a stejně jako v loňském roce má i v letošním klání Kia Motors Czech své želízko v ohni. Po dohodě s organizátorem závodů, polským importérem vozů Kia, nominovala Kia Motors Czech jednoho VIP jezdce z řad motoristických novinářů.

S ohledem na zkušenosti se závodním pro_cee´dem padla volba opět na Jakuba Rejlka. „ Těším se po roce mezi horké hlavy polských závodníků a na další adrenalinový zážitek.“, komentuje svojí nominaci Jakub a doplňuje: „Po loňském 9. místě si kladu za cíl dokončit závod v první pětce.“

Pohárová picanta jsou oproti sériovým upravena, přičemž rozdíly spočívají především v modifikacích podvozku a instalaci bezpečnostních prvků s homologací FIA, zahrnujících mimo jiné skořepinovou sedačku, čtyřbodové pásy a bezpečnostní rám. Dále jsou do vozů instalovány závodní pedály a volant značky Toora nebo hliníkové disky kol Dotz. Pohonná jednotka o objemu 999 cm3 disponuje 12ventilovou technikou, výkonem 67 koní a točivým momentem 100 Nm.

Základem série Kia cee´d Lotos Cup, která byla po úspěchu Kia Picanto Cupu přidána do poháru vloni, je sériová specifikace Kia pro_cee’d 2.0 CVVT, sportovní třídveřová varianta známého rodinného hatchbacku cee’d s vrcholnou benzinovou motorizací. Pohonná jednotka i v závodní verzi disponuje známým výkonem 143 koní a nejvyšším točivým momentem 186 Nm.

Závodní úpravy tak spočívají opět hlavně v podvozkových dílech, strmějším řízení a nutné bezpečnostní výbavě. Zvenku se vůz odlišuje od sériového provedení vlastně jen 17palcovými hliníkovými disky Dotz, „pod kapotou“ pak tvrdším odpružením, sportovními tlumiči, závodními brzdami a v interiéru iž zmiňovanou bezpečnostní výbavou, závodním volantem, pedály apod.

PR

KIA

 


 
 
Fotogalerie:   PCMO 2009 v Brně objektivem Vládi Rožánika

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose