www.car.cz
 

Dakar 2010: Na vlek týmu KM racing se v Le Havre vrhli zloději, ale neuspěli
     2.12.2009 13:03 - tisková zpráva


Technika ve francouzském přístavu Le Havre

Jak jsme již avizovali v předešlých zprávách, kompletně připravená technika na nadcházející challange Dakar 2010 je připravena a stačí ji tedy odvést k nalodění do francouzského přístavu Le Havre, projít rutinní technickou kontrolou a přistavit techniku do "waiting parku" místa, kde bude technika čekat až do jejího faktického nalodění směr Delta Dock v Buenos Aires.

To by ale nebyl KM Racing, aby si celkem nezáživných 1300km tam a druhý den 1300km zpět, nezpestřil poněkud nepříjemným incidentem. Pouhých 50km před cílem, se část výpravy, s motorkou Yamaha WR450 F Davida Pabišky a s nezanedbatelným množstvím náhradních dílů, nedostala do potíží, když se organizovaná skupina místních výrostků, bohudík neúspěšně, snažila ukrást vlek připojený za týmovým Multivanem.

"Cítil jsem lehké zhoupnutí a to já jsem hned na nohou", komentuje David Pabiška, který cestoval jako osobní strážce se svým motocyklem, situaci, která předcházela scénce jako z akčního trháku. "Mladej cizinec si obšlápnul vlek a zmizel", pokračuje David ve vyprávění.

"Najednou přijel smykem k našemu vleku velkou rychlostí pick-up a z něj vyskákalo 5 lumpíků, kteří se okamžitě začali sápat po našem vleku, aby jej bleskově přepojili a mohli co nejdříve ujet", přibližuje sled událostí David.

"Vyskočil jsem bosý z Multivanu a chytil jsem jednoho a začal se s ním přetahovat, ostatní zpanikařili, zřejmě si nevšimli, že je někdo ve voze a začali bleskově nasedat do auta, aby co nejrychleji zmizeli.

Vlek naštěstí nestačili přepojit, ale než odjeli, tak stačili jednoho svého kumpána nabrat na kapotu a po několika metrech se všichni dostali do auta a zmizeli", končí vyprávění David.

"Několikaměsíční příprava, probdělé noci, co já bych řekl partnerům", to vše se honilo hlavou Davidovi, když opadla akční atmosféra. Naštěstí vše dobře dopadlo a motorka je již v kontejneru a čeká na nalodění. Poučení? Opatrnosti není nikdy dost, ať jste kdekoliv.


Martin Pabiška


 
 
Fotogalerie:   Bronzový Loprais Tatra Team - Hedvábná stezka 2009 a její atrmosféra, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose