www.car.cz
 

V Modřicích padly dva rekordy do české verze Guinnessovy knihy
     tisková zpráva


V Modřicích padly dva rekordy a vzpomínalo se na Lukáše Romofa

V pátek 6. srpna ve 20 hodin odstartoval na motokárové dráze Maranello v Modřicích na jihu Brna vytrvalostní maraton týmů na 26 hodin, Na počest vloni tragicky zesnulého devatenáctiletého automobilového závodníka Lukáše Romofa nesl podnik jeho jméno.
 
Na start unikátního závodu se postavilo v sedmi týmech 87 jezdců z Česka, Slovenska a Dánska. Jeden z týmů nesl i jméno Lukáše Romofa a jeho členy byli právě bývalí týmoví kolegové a soupeři tohoto talentovaného pilota – Miroslav Fajkus a Bohumil Pfeifer coby loňští týmoví šéfové Lukáše, a dále Kamila Stará, Marek Fried, Radek, Fried, Tomáš Fried, Lukáš Vojáček, Zbyněk Buchta, Dan Suchý, Milan Zahradníček, Radek Krakovič, Dan Suchý, Petr Vítek, Jiří Hrbáč (ten jezdí s Lukášovou formulí letos) a nejlepší současná slovenská závodnice Gabriela Andrišeková se svojí sestrou Dankou.
 
Zajímavostí byl i start mladičkého čerstvě čtrnáctiletého jezdce Petra Wainera v domácím týmu. Ten se na modřické dráze poprvé objevil na počátku prázdnin, přesto jezdil ve svém prvním závodě v životě s přehledem, patřil absolutně k nejrychlejším, a tak výborně sekundoval hvězdám svého týmu Janu Vonkovi (mistrovství FIA GT), či J. A. Kronkovi (šéf skupiny KERN).
 
Protože dosavadní český rekord v této disciplíně byl 12 hodin, a protože komentátor Jiří Řezáč se rozhodl celý závod nepřetržitě komentovat (což také nemá u nás obdoby), dohlíželi na celý průběh i komisaři pelhřimovské agentury Dobrý den a hodnotili, zda mohou být oba výkony zapsány do české databáze rekordů.
 
V sobotu 7. srpna ve 22 hodin se všechny týmy dočkaly po 26 hodinách úporných bojů cíle. Nejlepší výkon podal vítězný AK Motorsport ve složení Martin Košťál, Martin Skácel, Jiří Tihon, Romana Holubová, David Kárný, Jan Eliáš, Aleš Kárný, René Štrba, Oldřich Eliáš a Tomáš Kárný. Na startu poslední (vlivem losování), po 4 hodinách čtvrtí a nakonec první.
 
Modřická šestadvacetihodinovka se stala novým českým rekordem ve vytrvalostních závodech motokárových týmů a Jiří Řezáč postavil nový český rekord v nepřetržitém komentování sportovního podniku výkonem 27 hodin.
 
Výsledky Memoriálu Lukáše Romofa:
 
1. AK Motorsport   -   3144 kol (958,92 km)
2. Bohemia Kart Cup Team   -   3138 kol (957,09 km)
3. Maranello Kart Cup Team Modřice   -   3117 kol (950,68 km)
4. F1 Kart Cup Team   -   3105 kol (947,02 km)
5. Modřice Team   -   3055 kol (931,77 km)
6. Lukáš Romof Racing Team   -   3053 kol (931,16 km)
7. Doktoři   -   3020 kol (921,10 km)
 
Vladimír Starý
 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose