www.car.cz
 

Úspěšná sezóna 2009 motokárové sekce týmu Orion racing Litomyšl
     11.12.2009 11:05 - tisková zpráva


Úspěšná sezóna týmu Orion racing Litomyšl

Náš nejlepší jezdec Patrik Hájek a stěžejní pilíř našeho motokárového týmu se v letošním roce stal vicemistrem Evropy ve třídě KZ2, přestože ještě v posledním kole bojoval o post nejvyšší. Na domácí scéně získal titul Mistra ČR pro rok 2009 taktéž v prestižní třídě KZ2.

Druhým, velmi nadějným jezdcem našeho týmu je teprve 14-ti letý Martin Doubek, který zatím největší životní úspěch zažil v kvalifikaci na mistrovství Evropy v juniorské třídě KF3. V minulých letech získal i tituly Mistra ČR v juniorských třídách, kterých se zúčastnil.

 

Výsledky motokárového týmu Orion racing Litomyšl v sezóně 2009 jsou nejlepšími v historii tohoto týmu s bohatou tradicí! Spolupráce s italským továrním týmem Tony Kart se postupně posunuje dále a tato spolupráce přinesla nad očekávání kvalitní výsledky.

Patrik Hájek vedle zisku domácího titulu v královské třídě KZ2 na českých tratích přidal i jako jediný český pilot vavřín z Mistrovství Evropy! Zisk titulu vicemistra Evropy je vrcholem nejen Patrika Hájka, ale i českého týmu Orion racing Litomyšl. Radost ze zisku titulu vicemistra Evropy překonala zklamání ze skutečnosti, že Patrik Hájek měl doslova na dosah titul evropského šampióna, o který přišel nezaviněnou kolizí v posledním kole…

SEZÓNA 2009
WWW.ORIONRACING.CZ    WWW.ORIONGROUP.CZ 


CIK-FIA Mistrovství Evropy 2009 – třída KZ2
1. Angelo Lombardo (I) – 63
2. Patrik Hájek (CZ) – 53
3. Riccardo Piccoli (I) – 53
4. Devid De Luchi (I) – 44
5. Jorrit Pex (NL) – 36
6. Yard Pex (NL) - 28

Mistrovství ČR – třída KZ2 – pořadí 2009
1. Patrik Hájek (Tony Kart) – 190
2. David Bělina (Birel) – 165
3. Niki Ejem (Birel) – 136

Martin Doubek


I druhý pilot týmu Orion racing dosáhl v sezóně pozoruhodných výsledků. Martin Doubek zajistil českým barvám jediné vítězství v kvalifikačním závodě evropského šampionátu v letošním roce a to v nejprestižnější juniorské třídě KF3. Na domácích tratích nenašel Martin Doubek v juniorské třídě přemožitele, neboť v jediném odjetém závodě sezóny se v obou bodovaných jízdách přesvědčivě vypořádal s domácími i zahraničními soupeři.

Vzhledem k absenci mezinárodní juniorské třídy v programu domácího šampionátu vstoupil Martin Doubek vzhledem ke svému věku „předčasně“ do domácí královské třídy KZ2! Přechod do této seniorské kategorie je velmi náročný, nicméně Martin Doubek se s ním vypořádal a postupně každou jízdou zrychloval. V poslední bodované jízdě sezóny zaostával za nejrychlejšími o pouhou desetinu vteřiny!


SEZÓNA 2009
WWW.ORIONRACING.CZ WWW.ORIONGROUP.CZ
CIK-FIA Mistrovství Evropy 2009 – kvalifikační závod
1. Martin Doubek (CZ)
2. Marvin Kirchhöfer (D)
3. Riccardo Agostini (I)
4. Mark Kiralykuti (H)
5. Jason Kremer (D)
6. Edvard Frolenkov (I)

Mistrovství ČR – třída KF3 – konečné pořadí
1. Martin Doubek (Tony Kart) – 50
2. Marvin Kirchhöfer – 33
3. Radim Maxa (Birel) – 30


Martin Doubek


 
 
Fotogalerie:   Setkání VIP na kárách v Litomyšli s mistrem Evropy 09 V.Janíkem,foto David Kárný

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose