www.car.cz
 

MMČR na okruzích již tento víkend v Mostě. Přijeďte
     Vladimír Rožánek


Tento víkend nás opět čeká MMČR na okruzích, které se jede při TransGas SuperSprint Challenge weekendu v Mostě a jejichž hlavním bodem bude Supersprint Challenge, při níž uvidíme rychlé formule a prototypy.
 
V divizi 4, která má opět na pořadu v sobotu vytrvalostní závod na 3 hodiny a v neděli pak rozdělené sprint závody, uvidíme opět velice pestrý startovní rošt. Chybět by neměl zatím zcela kralující Mercedes Benz CLK DTM v rukou pana Charouze, který letos ve zbytku startovního pole těžko nachází protivníky se svým čtyřlitrovým miláčkem. Celkem stylem start – cíl nasbíral letos všech 120 možných bodů, a možná se snaží napodobit Michaela Schumachera ze slavnější F1.
 
Mezi dalšími, kteří by také rádi nasbírali body do celkového hodnocení budou zcela určitě patřit Slovák Bezák s Porsche 911 GT3 Cup, kterému zatím vychází v součtu 3 místo republikového šampionátu. Zatím jsme mezi přihlášenými nenašli Andreje Studeniče s Porsche 911 GT3, ale další vůz Porsche 911 GT3 RSR uvidíme v podání Machánka a Honzíka, těm patří zatím v šampionátu 6 respektive 8 místo. Přihlášený je taktéž další český závodník Jan Vonka se svým Porsche 911 GT, ale pojede jen sprint závod.
 
 V příštím roce ho uvidíme také v LMES, do kterého mu letos chybějí díly na autě.  Jsme potěšeni, že budou startovat i další zajímavé vozy, například bratři Hajdůškové s prototypovým vozem Tatra Ecorra V8, chybět nebude Audi A4 ST Milana Maděryče, Seat Leon Milana Vaňkáta, nebo Robert Lucák s Alfou Romeo. Vítaným zpestřením bude start Romera s Porsche 911 GT3 Cup, jenž se o tomto víkendu představil v Interserii Endurance.
 
 
Divize 2 opět nabídne souboje vozů do dvou litrů. Jako host republikového mistrovství se opět představí Lista Formel Masters, jenž jsme letos mohli vidět již na jaře v Brně. Prozatimní leader šampionátu Slovák Miroslav Horňák s Formulí Renault si zřejmě zadělá na zisk republikového zlata, když prozatím žádný z českých závodníků nebodoval do klasifikace D2.
Závod se jede jako součást zóny střední Evropy F3, tak uvidíme i nějaké silné formule F3. Ty by mohli přivézt jezdci Austria Formel F3 Cupu – Tobias Blaettler a Kevin Fank, kteří kralovali květnovým mosteckým závodům.
 
Divize 3 má zatím svého leadra v Jiřím Mičánkovi jun., který nasbíral celkem 75 bodů a zde v Mostě je bude chtít zřejmě ještě vylepšit. Letos závodí také v Německu s formulí BMW junior, které uvidíme v divizi 2. Jeho zatím největším soupeřem se zdá být Igor Lešínský, kterého jsme zatím ve startovní listině nenašli. Přihlášeno je zatím 13 závodníků, takže bychom měli vidět hodnotné souboje v této zajímavé divizi. Nováček v seriálu, jenž si svou premiéru odjede zde v Mostě – Tomáš Zeidler s vozem Škoda ASMS 02, bude na svůj první start dlouho vzpomínat, stejně jako na jaře Martin Matzke.
 
Zajímavé jezdce uvidíme i v Supersprint Challenge, kde se představí hned několik českých pilotů v čele s Michalem Dolákem a Martinem Vondrákem. Ti letos sbírají cenné body mezi prototypy. Nesmíme zapomenout na Lubomíra Glogara, který se svou Eufrou je na dobré cestě získat nějaký ten vavřín z divize 4. Mezi dalšími snad nebudou chybět Michal Pavlík, jenž stejně jako Kamila Stará, nebo Edita Prášková zajeli jen jediný závod. Mezi hvězdami, které skrývá Supersprint najdeme prozatimního vedoucího Rakušana Payra s PRC BMW, ale také vozy F3000 s Arnoldem Wagnerem a Peterem Milavcem  jenž zatím skvěle bojují nejen mezi sebou, ale i v celkovém hodnocení mezi prototypy a formulemi.
 
Takže vzhůru na závodní dráhu na Supersprint Challenge Weekend.a 14. – 15. Srpna nashledanou v Mostě.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose