www.car.cz
 

Vítězná série Tondy Tlusťáka v Blovicích přerušena
     tisková zpráva


Přestože Antonín Tlusťák v Blovicích nevyhrál, výrazně posílil své šance na zisk titulu ve skupině N. Svůj ojedinělý start ve sprintech proměnil Josef Koukola ve třetí místo ve třídě. Eva Vykydalová zaskočila za Míšu Maňovskou a přestože spolu s Ivonou Vyštejnovou byly nejrychlejší dámskou dvojicí na trati, kvůli systému bodování jim to v dámském poháru nebylo nic platné.
 
Ve skupině N se opět odehrál jeden z nejzajímavějších soubojů o místo na slunci, které svými paprsky tentokrát nijak nešetřilo. Čtveřice vyrovnaných soupeřů se až do cíle přetahovala o vteřinky a konečné pořadí nakonec rozhodlo o tom, že posádka Motocar Sport Zádveřice Antonín Tlusťák – Jiří Mareš na Hondě Civic Type-R udělala důležitý krok celkovému vítězství ve skupině N.
 
Bylo pro nás důležité udržet za sebou Karla Soumara. Pan Roubíček a Petr Křížek nás bodově nijak neohrožují, takže jsme se nijak nepouštěli do bojů o první místo. Na jedné vložce jsme dojeli Jiřího Skoupila, který měl problém s poloosou a také mu nefungovalo servo, takže při každém ubrání, nebo přidání plynu jelo jeho auto kam chtělo. Bylo to v úzkém a neměl nám kde uhnout a něco jsme ztratili. Z jeho strany to určitě nebyl úmysl, ale v malých zrcátkách nás asi neviděl a nemohl nás tedy pustit ještě když se jelo po široké a pak už nebylo kde. Po závodě nám na naší žádost sportovní komisaři čas opravili a my jsme tak postoupili na druhé místo. K soutěži samotné bych řekl, že nebyla moc dobře zvládnutá.
 
Servisní zona není nic moc, treninky probíhaly tak nějak na divoko, v itineráři bylo mnoho změn a úprav a tři průjezdy byly na některých místech až dost,“ řekl po dojezdu Antonín Tlusťák, který vedle stříbra ve třídě a ve skupině získal i zlatý věnec v soutěži juniorů. Jeho otec a manažer týmu doplnil: V servisní zoně se mi hodně nelíbil výsledkový servis, kde to občas vypadalo, že obsluha počítače jeví větší zájem o MS ve Finsku, než o soutěž , na které se podílela. Nepřekročitelnou čáru, kterou se ohraničili od zájemců o výsledky,  jinde nepamatuji.“
 
Před Barum rallye se byl rozjet a znovu získat jistotu za volantem Josef Koukola, jehož doplnil Míla Talaváňa a oba po dobrém výkonu zopakovali své společné bronzové umístění z loňské Sosnové. Podle slov jezdce bylo opět ve formě i na Bohemii notně poškozené auto, takže se již moc těší do Zlína na Barum rallye, kde opět pojede se svým stálým spolujezdcem Lubošem Novákem.
 
Po havárii v Pačejově odvolala svůj start Míša Maňovská a tak za ní narychlo zaskočila Eva Vykydalová, tentokrát opět s Ivonou Vyštejnovou. Ve velké konkurenci, která panovala ve třídě N2 se snažily útočit na bodovanou desítku, ale měly také na paměti, že Barum rallye je již za dveřmi a s jejich autem má jet Josef Sedláček, takže mu nechtěly ublížit a zaměstnat karosáře. Přestože byly nejrychlejší dámskou posádkou v jezdeckém poli, do dámského poháru si nezapsali žádný bod, protože systém započítává umístění ve třídě a tam skončily jedenácté. Takže smůla.
 
 Jejich další dvě konkurentky, které ve výsledcích skončily za nimi si naopak díky méně posádkám ve své třídě připsaly body za čtvrté a páté místo. Celkově odjížděl zádveřický Motocar Sport zpět do Zlína spokojen, protože všechna tři auta byla úspěšně v cíli a před Barumkou si po minulých dvou soutěžích mohou mechanici vydechnout a věnovat se jen běžné údržbě soutěžních strojů.
 
 
 
Milan Hauer
Tisková informace MOTOCARSPORT Zádveřice
http://www.motocarsport.com
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose