www.car.cz
 

Další Češi s potížemi. Kunovský předvedl kotrmelec. Spáčilův motor definitivně ztichl !
     8.1.2010 12:20 - tisková zpráva


Dakarské pravidlo těchto dnů: Každý den vypadne jeden Čech / a tentokrát ještě mnohem více ..... :-(( /
Naši na Dakaru v potížích:
Zapletal v nemocnici
Kunovský v kotrmelcích
Spáčil v písku
6. etapa zejména našim jezdcům přinesla horké chvíle, dala jim hodně zabrat, a zásadně zasáhla do českého zastoupení na Dakaru. Znovu se potvrdilo, že každý den vypadne alespoň jeden Čech. Tím, kdo, nedorazil do cíle, byl Miroslav Zapletal, který loni skončil v celkovém hodnocení sedmý. Pilot z Dřevohoštic u Přerova havaroval na 309. kilometru včerejší etapy a musel být zatím se zraněním převezen do nemocnice. „Spadli jsme do obrovské díry. Já mám jen naražená záda, Mirek je na tom hůř, ale nevím přesně, co mu je,“ řekl krátce po nehodě Zapletalův spolujezdec Tomáš Ouředníček.
Kotrmelec se svou Toyotou předvedl cca v 1/3 etapy Dušan Kunovský, který „šel přes boudu a na bok“, jak popsal Jiří Janeček, který v etapě ve vyrovnaném výkonu postupně stahoval náskok svých největších rivalů, způsobený technickými problémy s náhonem ve 4. etapě.
Obrovské problémy musel řešit pilot-trucker Czech Dakar Teamu Marek Spáčil, kterému vypověděl službu motor jeho Tatry a dlouhé hodiny se ho nedařilo znovu nastartovat. Posádka Martina Kolomého stála dlouho s Markem a společně se snažili Tatru opravit. Nakonec se Martin Kolomý ale do cíle vydal sám, aby etapu dokončil kolem 36. místa a v závodě pokračuje.
Poslední informace potvrdily nejčernější obavy: "Miss Dakar" krásná zelená Tatra s číslem 510 na letošním Dakaru končí.
 
 
Czech Dakar Team

 

Oficiální webové stránky týmu: http://www.czechdakar.cz/
Zdroj bleskových zpráv: www.twitter.com/czechdakar
Facebook skupina: http://www.facebook.com/group.php?gid=147641458166


 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010 - 3. etapa objektivem fotografů Czech Dakar týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose