www.car.cz
 

Aveo RS Show Car: budíček pro segment malých vozů v USA
     9.1.2010 22:49 - tisková zpráva


Chevrolet Aveo RS Show Car: budíček pro segment malých vozů v USA

• Dynamický „ostrý“ hatchback bude cílit na mladé americké motoristické nadšence
• Personalizace zabudovaná v designu
• Prostornost a vysoká úroveň výbavy
• 1,4 l Ecotec turbo s vynikající spotřebou paliva i výkonem



DETROIT – Chevrolet dnes oznámil debut vozu Aveo RS na 2010 North American International Auto Show. Vyznačuje se designem inspirovaným „ostrými“ evropskými hatchbacky, který zapůsobí na mladé nadšence a je předzvěstí nové generace modelu Aveo.

Delší, širší a prostornější, než v současnosti vyráběné Aveo – Aveo RS přináší moderní designérské prvky venku i vevnitř a nabízí mnohé opce umožňující personalizaci nové generace vozu.

„Studie Aveo RS jasně ukazuje, že jsme připraveni učinit velký krok vpřed v segmentu malých automobilů,“ řekl Wayne Brannon, prezident a výkonný ředitel Chevrolet Europe. „Až přijde v roce 2011 nové Aveo na evropský trh, bude kompletně sjednocené s pozoruhodnými novými modely Cruze a Spark, naším novým kompaktním a mini automobilem.“

„Věříme, že Aveo RS show car ukáže, že myslíme vážně změnu modelu Aveo a jeho místa v segmentu malých vozů tak, jako jsme to udělali i v případě modelu Malibu,“ sdělil Jim Campbell, generální manažer Chevrolet.

První dojmy

Aveo RS show car, v modré barvě Electric Boracay Blue, nese designérské rysy Chevroletů jako dvojitou čelní mřížku, okrouhlé zadní světla a výrazné oblouky blatníků; designéři však umocnili vzhled vystaveného vozidla nízko umístěnými vstupními otvory s povrchem broušeného a leštěného hliníku. Oddělené mlhovky jsou integrované do zvýrazněného vstupu vzduchu k brzdám, který se táhne až do lemů předních blatníků, což dotváří agresivní „tvář“ vozu.


Výrazné hlavní světlomety, okolo kterých je povrch se strukturou broušeného hliníku, jsou inspirované zaujetím designéra pro motocykly. Hladký boční profil charakterizuje nerušená boční linie vozu, vysoká linie „pásu“ a nízká linie střechy. Boční zrcátka s jantarově žlutými směrovkami mají stejný styl jako celý automobil a neviditelně se začleňují do profilu vozu. Na první pohled vůz vypadá jako třídveřový hatchback, protože kliky zadních dveří jsou diskrétně umístěné v oblasti C-sloupku.

„Aveo RS show car demonstruje, jak může progresivní design přinést malému vozu zosobnění,“ řekl Michael Simcoe, výkonný ředitel North American Exterior Design. „Chceme, aby si toho zákazníci všimli a emocionálně na to reagovali.“

Žádný na výkon orientovaný vůz si své místo na trhu nezíská bez velkých kol a pneumatik. Aveo RS show car stojí na 19palcových kolech s pětipaprskovými disky bronzové barvy a logem Chevrolet. Otvory disků vystavují na odiv velké modré brzdové kotouče v odstínu Boracay Blue.

Zadní část vozu je rovněž sportovní, s integrovaným spoilerem splývajícím ze střechy, uprostřed ústícím výfukovým potrubím s chromovými koncovkami. Výrazná zadní světla, opět inspirovaná motocykly, mají těla z barveného hliníku a diskrétní „motýlkové“ logo.

Prostorný a stylový interiér

Svým matně černým interiérem zvýrazněným leskle černými, metalickými a modrými prvky potvrzuje Aveo RS show car, že exteriéru i interiéru byla věnovaná stejná pozornost. I uvnitř najdeme prvky v barvě Boracay Blue, s výraznými stehy na celé přístrojové desce duálního kokpitu, čalounění předních a zadních dveří, věnci volantu, krytu řadicí páky, ruční brzdy, kožených potazích sedadel a kobercích. Integrovaná středová konzola obsahuje řadicí páku, ovladače a audiosystém včetně USB portu. Podsvícení displeje audiosystému je ledově modré, informační displej a ovladače také využívají modrý odstín.

Inspirace motocykly se přenáší i do interiéru. Potvrzuje to okrouhlý, analogový tachometr jako součást asymetrického LCD displeje; ten je také vytvořený z vroubkovaného kovu s okrouhlými otvory, stejně jako i kruhové boční větrací otvory s hliníkovým povrchem.

Interiér je funkční a stylový, s odkládacími prostory v středové konzole i ve dveřích. Zadní sedadla umožňují sklopením převoz větších předmětů.

Úsporný silák

Aveo RS show car pohání velmi účinný turbomotor 1,4 l Ecotec s výkonem 138 k (103 kW).

K vynikajícímu zážitku z jízdy přispěje i 6stupňová manuální převodovka.

Pro vystavený vůz vytvořili designéři speciální kryt motoru v uhlíkově stříbrné barvě s prvky z broušeného hliníku. Kryty nalévacích otvorů posilovače řízení a chladiče jsou ledově modré; okolo středu krytu jsou větrací otvory se strukturou včelí plástve; mají matný chromový povrch a jsou navržené tak, aby ladily s barvou kol.

Chevrolet už dříve oznámil, že nové Aveo se bude pro trh v Severní Americe vyrábět v Orion Assembly v Orion Township, Mich., U.S.A. od roku 2011, čímž se do jihovýchodního Michiganu vrátí 1200 pracovních míst. Předpokládá se, že přestavba závodu Orion Assembly na výrobu Avea začne koncem roku 2010.

SPECIFIKACE: AVEO RS SHOW CAR

Model: Chevrolet Aveo RS show car
Karoserie / pohon: 5dveřová, 5místná, motor vpředu napříč, pohon předních kol, subkompaktní vůz
Motor: 1,4 l, s turbodmychadlem, DOHC I-4 s VVT (138 k / 103 kW – předp.)
Převodovka: M32 6stupňová, manuální
Kola: 19palcové
Poznámka: tyto informace jsou platné v čase jejich zveřejnění. Prosíme, pro aktualizaci navštivte naše GM Media stránky na http://media.gm.com.

Chevrolet
Chevrolet je přední světovou značkou General Motors s ročním prodejem přes 4 miliony vozů ve více než 130 zemích. Je čtvrtou největší značkou automobilů na světě a také jednou z celosvětově nejrychleji se rozvíjejících značek. Vozy Chevrolet se vyznačují expresivním designem, energickým výkonem a snaží se poskytnout nejvyšší hodnotu ve všech segmentech, ve kterých se prodávají.
Od znovuuvedení značky v Evropě v roce 2005, Chevrolet více než zdvojnásobil svůj prodej, který v roce 2008 přesáhl 500 000 vozů. Součástí nové modelové řady vozů Chevrolet je malé Aveo, kompaktní sedan Cruze, SUV Captiva a ve střední třídě model Epica. Zbrusu nový městský automobil Spark přijde na trh začátkem roku 2010. Nejvýznamnějšími evropskými trhy jsou pro Chevrolet Rusko, Španělsko, Velká Británie a Německo. Značku založil v roce 1911 švýcarský emigrant Louis Chevrolet. Chevrolet se chystá oslavit 100 let existence uvedením přelomového automobilu Chevrolet Volt, elektřinou poháněného vozu s prodlouženým dojezdem. Více informací o značce Chevrolet najdete na http://www.chevroleteurope.com nebo http://media.chevroleteurope.com



Marc Kempe Karin Kirchner
Chevrolet Europe Chevrolet Europe

Robyn Henderson
GM Design Communications

PR


 
 
Fotogalerie:   Nový Chevrolet Aveo RS

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose