www.car.cz
 

Olda Bražina z CDT Dakar dokončil již popáté, tentokrát na čtyřkolce
     19.1.2010 11:09 - tisková zpráva


Bražina Dakar dokončil popáté
 
Oldřich Bražina zářil v cíli štěstím. "Jsem rád, že jsem tady," prohlásil hned za závěrečnou rampou celý dojatý. "Letos to bylo v mnoha ohledech velmi těžké a pro jezdce nezáživné a to se pak těžko závodí. Jsem přesvědčen o tom, že se dala ještě náročnější trať, která by však jezdce bavila. To by ostatně bylo mnohem lepší pro všechny. Závodíme také proto, abychom něco viděli a ne abychom jen drželi plyn a ničili stroje na kamenitých necestách."
 
Jaký byl letošní Dakar z pohledu závodníka, který Dakar dokončil již popáté, z toho dvakrát na quadu? "Letošní ročník byl hodně jiný, takový netypický, ale je to spíše můj vnitřní pocit anebo je to věkem. Hodně času jsem strávil opravami, takže o tom, co se dělo okolo, zas tak moc nevím."
 
Co bude dělat Bražina jako první věc po příjezdu? "Jako první věc mně čeká asi lopata a prohazování cesty domů. No a pak budu také muset pomilovat svou ženu, na kterou už se moc těším," červená se jediný český čtyřkolkář v cíli.
 
V souvislosti s hodnocením poslední etapy Olin nepoužíval příliš pozitivní výrazy: "Bylo to prostě hrozné. Pořád na plný plyn a občas se trefit mezi ploty. Sprinty mi příliš nejdou, protože na ně prostě výkonově nemám. Zatímco lepší čtyřkolky letí rychlostí kolem 12é až 130 km/h, tak ta moje nedá více než 105 km/h.
 
 
 
  
Rally Dakar 2010
Výsledky celkově – Czech Dakar Team
jméno / pořadí celkově
Janeček - Chytka / 41
Krejčí / 37
Veselý / 62
Bražina / 7
 
 
 Czech Dakar Team už myslí na další soutěže
 
32. ročník Rallye Dakar skončil, nicméně ten nadcházející je tedy již ani ne za rok. Vrátí se tento legendární podnik zpátky do Afriky, odkud vzešel? Zachovejte nám prosím přízeň a sledujte účast Czech Dakar Teamu v dalších závodech v průběhu roku.
 
  
Czech Dakar Team
 
 
Oficiální webové stránky týmu: http://www.czechdakar.cz/
Zdroj bleskových zpráv: www.twitter.com/czechdakar
Facebook skupina: http://www.facebook.com/group.php?gid=147641458166

 
 
Fotogalerie:   Dakar 2010 - 8. etapa objektivem fotografů CDT

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose