www.car.cz
 

Mistr Evropy David Vršecký králuje truckerským statistikám
     23.1.2010 22:36 - tisková zpráva


Vršecký králem statistik!

Dvojnásobný mistr Evropy v závodech tahačů David Vršecký ovládl statistiky loňské sezóny, když se mu podařilo zvítězit ve dvou ze třech disciplín.
Pouze v kategorii měřených tréninků se musel David o vítězství podělit s celkově druhým Antonio Albacetem, když oba jezdci dosáhli shodně po sedmi nejrychlejších časech. Právě "děleného" prvního místa si ovšem roudnický trucker váží nejvíce.

"V první polovině šampionátu jsem vyhrál dva měřáky, ve druhé pět, což znamenalo 50% úspěšnost. V Le Mans jsem dokázal přetavit obě pole position ve vítězství v pohárových závodech a vlastně jsem tak zlomil šampionát ve svůj prospěch," vysvětluje Vršecký."Na začátku jsme se trápili s pneumatikami, s postupem času nabírala Buggyra na síle a rychlosti."

V dalších kategoriích již David zaznamenal vítězství. V pohárových závodech vybojoval 315 bodů, na dalších místech skončili Antonio Albacete (303) a s velkým odstupem Jochen Hahn (206). Mistr Evropy ovládl i závody s hendikepem, ve kterých si na své konto připsal 175 bodů. Španělský bouřlivák se musel spokojit se 164 body, Hahn bral 155 bodů.

Ve srovnání s předchozími sezónami zaznamenal největší ústup z pozic úřadující vicemistr Markus Bösiger. V kategorii měřených tréninků a pohárových závodů skončil čtvrtý, v závodech s hendikepem nestačil vedle nejrychlejší trojky ani na Brita Chrise Levetta.

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Zimní atmosféra na Masarykově okruhu, zima 2010, foto Jar. Mareček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose