www.car.cz
 

Kaufmann a jeho dvě pódia v Dubaji
     24.1.2010 12:02 - Vladimír Rožánek


Ostřílený německý pilot Wolfgang Kaufmann se letos zúčastnil závodu 24 hodin v Dubai, ovšem pro něj to nebyla žádná procházka, startoval zde, jak v Astonu Martin Vantage, tak v maďarském týmu Kalmana Bodise na Brokernetu Silver Sting.

Zpočátku koketoval Wolfgang Kaufmann o startu v Perském zálivu s britským týmem a vozem Porsche 997 RSR, ovšem tento start nevyšel, tak přijmul pozvání do maďarského týmu Kalmana Bodise na voze Brokernet Silver Sting. Následně ještě přijal nabídku na start s Astonem Martin Vantage, za nemocného řidiče, a tak dubaiská čtyřiadvacítka dostala pro něj rázem větší náboj. Oba vozy, jak Brokernet, tak i Aston Martin Vantage měly na vítězství ve třídě a v kvalifikacích to také potvrdily.

Brokernet začal závod s jezdcem Ráczem, který jezdí i naše mistrovství na okruzích, ovšem druhé kolo závodu znamenalo střet s dalším vozem a díky zničené pneumatice klesl tým na poslední místo. Maďarský tým tak mnoho úsměvů na tváři neměl. Ke konci závodu se projevil znovu problém s pneumatikami, a tak se do cíle dostala posádka na 13. místě. Vůz s prvky Porsche byl od maďarských mechaniků výborně připraven, ale tentokrát nám nepřálo štěstí, TOP 5 bylo na dosah.

S Aston Martinem absolvoval Kaufmann svůj vůbec první závod a ještě k tomu hned 24 hodinový.

Třetí místo ve třídě bylo dobrým znamením pro příště. ,, Jel jsem několik 24 hodinových závodůNürnburgring, Spa, či Le Mans, ale tento se stal nejnáročnějším a dvě pódiová umístění pro mě znamenají zároveň velký úspěch.,,poznamenal Kaufmann po závodě. Těším se znovu na spolupráci s těmito velmi profesionálními týmy!

Tak shrnul své vystoupení v Dubai jeden z předních jezdců vytrvalostních závodů z Německa – Wolfgang Kaufmann.

Text a foto:

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Sobotní SCC z Mostu od Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose