www.car.cz
 

Slavnostní předání ceny Car of the Year ve Wolfsburgu novému Polu
     26.1.2010 22:15 - tisková zpráva


Slavnostní předání ceny Car of the Year ve Wolfsburgu
Nové Polo vyhlášeno „Autem roku 2010“

Praha, 26. ledna 2010 – Nové Polo se oficiálně stalo Autem roku 2010. Nejprestižnější novinářské ocenění převzal Prof. Dr. Martin Winterkorn 25. ledna v rámci slavnostního večera ve Wolfsburgu.

Prof. Dr. Martin Winterkorn, předseda představenstva koncernu Volkswagen, vyzdvihl ve svém děkovném proslovu zejména zaměstnance: „Vítězné vozy jako Polo jsou vždy výsledkem skvělého týmového výkonu. A jsem hrdý, že v našem koncernu máme silný a motivovaný tým, který dokázal v novém Polu zpřístupnit všem zákazníkům špičkovou techniku, kvalitu a bezpečnost.“

Porota tvořená 59 předními motoristickými novináři z 23 evropských zemí zvolila nejlepší automobilové novinky již koncem listopadu. V tomto ročníku se snažilo porotu zaujmout 33 uchazečů. Z finále, do něhož se dostalo sedm kandidátů, pak Polo vzešlo jako vítěz.

Kromě ocenění „Car of the Year 2010“ získalo nové Polo od svého uvedení na trh loni v létě bezpočet dalších trofejí. V seznamu úspěchů lze nalézt mimo jiné ocenění „Zelený“ a „Zlatý volant“ (vydavatelství Springer), „Nejlepší vůz roku 2009“ (časopis auto motor und sport) a „Autotrophy“ (časopis Autozeitung). Polo navíc obdrželo v bezpečnostních testech Euro NCAP podle nové přísnější metodiky nejvyšší pětihvězdičkové hodnocení.

V současnosti lze Polo objednat s jedním z osmi motorů, z nichž čtyři jsou zážehové a čtyři vznětové. Ukázkou potenciálu nové generace vznětových motorů TDI je model Polo BlueMotion 1.2 TDI (55 kW / 75 k), který je s kombinovanou spotřebou 3,3 l/100 km a emisemi CO2 87 g/km v současnosti nejhospodárnějším a z hlediska emisí nejčistějším pětimístným vozem na světě.



Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.
AC&C Public Relations
Kontakt: Jan Klíma

www.volkswagen.cz  


 
 
Fotogalerie:   Rallye Monte Carlo objektivem Mirka Knedly sen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose