www.car.cz
 

Charouz Gravity Racing do formulové Auto GP 2010
     6.2.2010 21:58 - tisková zpráva


Tým Charouz - Gravity Racing vstupuje do Auto GP se čtyřmi vozy - (06.02.2010)

Startovní pole Auto GP pro sezonu 2010 se rozšiřuje. Charouz – Gravity Racing je zatím posledním týmem, který potvrdil účast v sérii. Česko-lucemburský tým do ní nasadí čtyři vozy. Piloti dvou z nich jsou již známí: stanou se jimi Jan Charouz a Walter Grubmüller.

Zrod nového týmu: V novém závodním týmu Charouz – Gravity Racing se spojily dva v motoristickém sportu dobře známé subjekty, jejichž společnými jmenovateli jsou profesionalita a nadšení. Český tým Charouz Racing System působí v motoristickém sportu již více než pětadvacet let, od roku 2002 i na mezinárodní úrovni. Skvělých výsledků dosáhl v řadě šampionátů, mezi ty přední patří vítězství v F3000 International Masters nebo naposledy podíl na vítězství týmu Aston Martin Racing a Jana Charouze, Tomáše Engeho a Stefana Mückeho v Le Mans Series 2009 či čtvrté místo téže sestavy v závodě 24 hodin Le Mans.

Společnost Gravity Sport Management byla založena v Lucembursku v roce 2008 s cílem hledat, podporovat a zviditelňovat mladé talentované závodní jezdce. Společnost soustředila své aktivity nejprve na GP2 Series, šampionát Formula BMW Europe, ADAC Masters a Moto GP třídu 125 ccm. Gravity Sport Management spolupracuje s talenty, kteří mají předpoklady – vůli, talent a disciplínu – stát se šampióny.

Jezdci týmu: Dva jezdci jsou potvrzeni již nyní: Jan Charouz (CZE) a Walter Grubmüller (AUT). Dalšími jezdci se stanou závodníci spolupracující s Gravity a jezdecká sestava by mohla přinést i některá zajímavá překvapení... Všichni jezdci budou startovat v oficiálních barvách RF1 Driver Programme. Charouz - Gravity Racing je po týmech DAMS, SuperNova, Ombra a Trident Racing pátým týmem, který potvrdil svou účast v sérii Auto GP. Jezdci budou bojovat o finanční odměny ve výši 200.000 eur, které budou rozděleny mezi šest nejlepších jezdců každého závodního víkendu.

Šampionát Auto GP: Auto GP nabízí nejvyšší prize money v historii evropského motoristického sportu. Účastníci série budou v šampionátu bojovat o celkovou sumu 1.200.000 eur. Naopak náklady na účast v sérii jsou nízké. Každému jezdci bude pomáhat tým složený z osobního závodního inženýra a dvou mechaniků. Tento tým bude jezdci poskytovat technickou podporu; náhradní díly bude centrálně dodávat Auto GP.

Program závodního víkendu bude rozložen do dvou dní, každý den se pojedou dva závody. Kalendář pro sezonu 2010 se skládá ze šesti podniků: Portimao (Portugalsko), Imola (Itálie), Spa-Francorchamps (Belgie), Magny-Cours (Francie), Brands Hatch (Velká Británie) a Monza (Itálie), které se pojedou mezi 16. dubnem a 3. říjnem.

Antonín Charouz: „Těší nás, že se můžeme účastnit tak kvalitního šampionátu, jakým je Auto GP. Zvlášť dobré to bude pro naše mladé jezdce: získají potřebné zkušenosti a ty jim pomohou v dalším růstu. Doufám, že jak naše jezdce, tak náš tým čeká zajímavá a úspěšná sezona. Je pro nás čest závodit v tak dobré a silné konkurenci.“

Enzo Coloni: „S týmem Charouz – Gravity Racing se Auto GP rozrůstá o další respektovaný a známý tým. Jen málo týmů dokáže působit v tolika disciplínách – od formulí po rally, od cestovních po sportovní vozy – a na tak vysoké úrovni. I proto jsme si jistí, že účast Charouz – Gravity Racing pozvedne konkurenceschopnost šampionátu.“

 

KALENDÁŘ AUTO GP 2010

 

 16-18/04  Portimao  (POR)
 21-23/05  Imola  (ITA)
 25-27/06  Spa-Francorchamps  (BEL)
 10-11/07  Magny-Cours  (FRA)
 17-19/09  Brands Hatch  (GBR)
 01-03/10  Monza  (ITA)

 

 

UŽITEČNÉ ODKAZY

 

 Charouz Racing System

 www.racing.charouz.cz

 Gravity Sport Management  www.gravity-sport.com
 BPA sport marketing  www.bpa.cz 
 Jan Charouz  www.jan-charouz.cz
 Auto GP  www.autogp.org

BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Charouz jun. a Tomáš Enge na hokeji ...., foto týmu P. Frýba atd

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose