www.car.cz
 

Team Rosberg - šéf s čichem na talenty si vybral Janiše
     tisková zpráva


To se již Rosberg, který pověsil závodní přilbu na hřebík po sezoně 1995, plně věnoval řízení svého týmu. V roce 1998 tým vstoupil do německé formule BMW a o rok později také do formule 3 v téže zemi. V roce 2000 ožívá šampionát DTM a Rosberg se do něj vrací jako partnerský tým Mercedesu.

Rosberg byl nejen výborným jezdcem, ale je také dobrým šéfem s čichem na mladé talenty. Ve formuli BMW za jeho tým závodil Christian Klien, který letos bude debutovat u Jaguaru v F1. V týmu formule 3 pro změnu zářil Gary Paffett, který v roce 2002 suverénně vyhrál německý šampionát. K jednomu ze svěřenců má Rosberg zvláštní vztah, je jím totiž jeho syn Nico. Ten v roce 2002 dominoval formuli BMW a loni již závodil v F3. Vedle toho již dvakrát testoval pro tým BMW.WilliamsF1 a další jízdy v kokpitu F1 jsou plánovány.

Čich na dobré jezdce prokázal Rosberg i v DTM a zároveň potvrdil úzkou vazbu na továrnu Mercedesu. V roce 2002 za jeho tým jezdil Christijan Albers a loni již byl členem týmu HWA. Loni vzal pod svá křídla znovu Garyho Paffetta a podle předběžných informací by i on měl letos "povýšit" k HWA.

Keke Rosberg

Narozen 6.12.1948

Kariéra v F1

Počet Grand Prix: 114 (týmy Theodore, ATS, Wolf, Fittipaldi, Williams a McLaren)

Počet vítězství: 5
Počet kol v čele závodu: 506
Počet km v čele závodu: 2137
Největší úspěch: titul mistra světa 1982, vůz Williams Ford



BPA


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose