www.car.cz
 

Valašská rallye odstartuje za necelé dva měsíce o předvelikonočním víkendu
     9.2.2010 15:17 - tisková zpráva


Sheron Valašská rally 2010 již zná svou podobu

Úvodní podnik sedmidílného seriálu Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky v rally 2010 Sheron Valašská rally (26. – 27. března) má svou podobu. V těchto dnech se  podařilo dokončit všechny potřebné organizační a administrativní procedury pro to, aby si pořadatelé a organizátoři jedné z nejnáročnějších automobilových soutěží v Česku mohli v tomto směru říct: hotovo.

Celková délka trati je 532,63 km. Z toho 173,70 kilometru tvoří 12 rychlostních zkoušek na šesti úsecích. I tentokrát bude Valašská rally rozdělena do dvou dnů, respektive do dvou etap a šesti sekcí. Posádky při průjezdech jednotlivými rychlostními testy i při přesunech zavítají nejenom na Vsetínsko, ale rovněž do novojičínského a přerovského regionu. „Výsledky letošní valašky budou započítávány do Mediasport Mezinárodní mistrovství České republiky v rally, mistrovství České republiky juniorů, do Dámského poháru České republiky a do Citroën Trophy 2010,“ uvedl ředitel Valašské rally Miroslav Hošák s tím, že i letos se Valaška stane připomínkou vynikajícího soutěžáka a člověka Jiřího Sedláře.

Valašská rally, jejímž partnerem se vedle společnosti Sheron stala i společnost Bonver, odstartuje za necelé dva měsíce o předvelikonočním víkendu z valašskomeziříčského náměstí. Soutěžní posádky při ní absolvují rychlostní testy nejen na Vsetínsku, ale rovněž v lokalitách přerovského a novojičínského regionu. „Rychlostky jsou situovány do ne neznámých lokalit. I tak však musí soutěžící počítat s několika novými úseky, respektive částmi. Valašská rally bude opět velmi náročná. Ty nejnáročnější testy čekají na posádky až v samotném závěru. Tím však nechci říct, že ty předcházející prověrky budou jakousi procházkou růžovým sadem s kocháním se krásami valašské a oderské krajiny.

Svým profilem, charakterem a délkou ale budou přece jenom poslední dvě rychlostní zkoušky odlišné,“vyjádřil se ředitel a dodal, že přesný popis rychlostních testů nechávají z pochopitelných důvodů organizátoři zatím v tajnosti. „Ti, kterých se jejich poloha nejvíce týká, soutěžní týmy, se o nich doví včas. A diváci se s jejich podobou budou moci seznámit v oficiálním programu valašky a poté i na webových stránkách rally.“

K přípravě valašky přistupují její organizátoři zejména s akcentem na bezpečnost. A to jak soutěžících, tak i diváků. Zejména na ně se obracejí žádostí, aby si uvědomili, že automobilový sport je svým charakterem nebezpečný a nikdy při něm nelze stoprocentně vyloučit chybu řidiče soutěžního vozidla ani selhání techniky. Z tohoto pohledu jsou organizátory připravována divácká místa, která by měla být z tohoto pohledu co nejbezpečnější.

„Lidé by neměli hazardovat a měli by ke sledování valašky využít výhradně míst, která jim k tomu pořadatel vyhradí. Traťoví komisaři budou v tomto směru nekompromisní,“ poznamenal zejména na adresu lehkovážníků zástupce ředitele pro bezpečnost Martin Schönweitz.

 
 
Ve Valašském Meziříčí 8. února 2010          AutoMotoKlub Rallye Sport - Vsetín
                                                                                               

 
 
Fotogalerie:   Rallye Monte Carlo objektivem Mirka Knedly sen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose