www.car.cz
 

Josef Král v sídle F1 Red Bull Racing v Milton Keynes na zkušené
     11.2.2010 14:21 - tisková zpráva


ZÁŽITEK I ZKUŠENOST OD F1 RED BULL RACING TÝMU

Milton Keynes, 10.2. 2010

Velice zajímavou zkušenost zaznamenal tento týden Josef Král v Anglii. V sídle F1 Red Bull Racing týmu v Milton Keynes dostal možnost vyzkoušet plnohodnotný trenažér Formule jedna.

Šlo o fantastický zážitek doslova pro všechny smysly. Dynamický simulátor s dokonale zpracovaným fyzikálním modelem dává jezdci možnost okusit autentické pocity přetížení i odstředivé síly při zatáčení, brždění i akceleraci. Software disponuje téměř všemi světovými naprosto věrně zpracovanými okruhy. Nechybí ani přesný model časomíry s možností analýzy jednotlivých sektorů trati a plnohodnotná analýza dat, které se srovnávají jak s těmi od ostatních jezdců na simulátoru, tak s daty přímo z trati. "Bylo to skutečně zajímavé, ale hlavně poučné," konstatoval Král.

"Už jen samo srovnání monopostu GP2 a formule jedna. Obrovský rozdíl v brzdách, v přítlaku, v řízení, o akceleraci nemluvě. F1 má na rozdíl od GP2 posilovač řízení, takže to šlo podstatně lépe. Začal jsem okruhem v Jerezu, který znám velice dobře, abych si zvykl na chování a ovládání simulátoru. Pak jsem vyzkoušel i další trati, třeba Barcelonu, Bahrajn a Portimao… Byla to i výborná možnost se dosud neznámé okruhy naučit. Simulace je dokonalá. Nejen profily tratí - rovinky, zatáčky, stoupání, klesání, ale i všechny obrubníky, nerovnosti, poškození povrchu tratí a další prvky jsou zcela přesně přenesené z reálu," líčil jezdec.

"Myslím, že Josef se v Anglii nejen naučil dosud neznámé trati, což se mu bude během sezóny hodit. Zároveň opět prokázal rychlost když i na okruzích, které zatím neznal, se dovedl blížit referenčním časům," dodal ještě manažer BRT Petr Najman.

Josef Král po návratu domů hodlá dál pokračovat ve fyzické a kondiční přípravě. Má na ni zhruba deset dní, protože poslední únorový víkend právě v Bahrajnu pokračuje asijská série GP2.





Odkazy

www.brt.cz
www.josefkral.com
www.supernova-racing.com
www.gp2series.com



Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.
Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz


 
 
Fotogalerie:   Václav Janík a jeho F 3000 v novém laku, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose