www.car.cz
 

Audi Tradition slaví 30. výročí pohonu quattro
     16.2.2010 12:32 - tisková zpráva


Audi Tradition slaví 30. výročí pohonu quattro

• Audi museum mobile pořádá speciální výstavu
• Účast na výstavě klasických vozů Techno Classica v Essenu, největší akci svého druhu na světě
• Rozsáhlý historický program pro rok 2010

Audi bude i letos slavit kulatá výročí mnoha historicky významných událostí. Mezi nejdůležitější patří 30 let pohonu quattro. Audi Tradition při této příležitosti ukáže na největší výstavě klasických vozů na světě „Techno Classica“ v německém Essenu
(7.–11. dubna) čtyři mimořádně zajímavé modely Audi quattro. A museum mobile
v komplexu Audi Forum v Ingolstadtu uspořádá ve dnech 28. dubna až 31. července speciální výstavu na téma „30 let modelu quattro“. Audi Tradition se letos navíc zúčastní se svými automobilovými skvosty neobvykle velkého počtu akcí.

Audi Tradition se například vrátí na „Grand Prix Historique“ v Monaku (1.–2. května), jíž se německá značka zúčastnila poprvé před dvěma roky. Tentokrát se na nejklasičtějším závodním okruhu Formule 1 předvedou v akci dva „stříbrné šípy“: Auto Union Typ C z roku 1936 a Auto Union Typ D s motorem přeplňovaným dvěma kompresory (1939). Audi Tradition zavítá ve dnech 14. a 15. srpna opětovně také na „Schottenring Classic Grand Prix“, což je akce vyhrazená motocyklům, a připomene zde dřívější slávu motocyklů DKW a NSU se stroji, které psaly ve své době historii v závodech mistrovství světa.

Poprvé se Audi Tradition chystá na „Classic Days“ pořádané ve dnech 30. července až
1. srpna na zámku Dyck v Jüchenu nedaleko Düsseldorfu. Také tam diváci uvidí v akci závodní vůz Auto Union pro Velké ceny a mimo to i Audi 200 Trans Am z roku 1988. Další premiérou bude „Metz Rallye“ ve Steinu u Norimberku (23.–24. dubna), do níž je přihlášeno Audi 80 Rallye z roku 1979. A nakonec se Audi Tradition poprvé zúčastní výstavy „Klassikwelt Bodensee“ od 3. do 6. června ve Friedrichshafenu. Tématem zde bude „historie elektromobilů“ společnosti AUDI AG, kterou lze vystopovat až do 20. let 20. století.

Audi Tradition přiveze svá vozidla samozřejmě i letos na největší akci pro historické závodní vozy v celosvětovém měřítku. Earl of March každý rok srdečně zve historickou elitu motoristického sportu na „Festival of Speed“ do anglického Goodwoodu (2.–4. července). Mezi skvosty z kolekce Audi Tradition, které s burácením projedou tratí do vrchu v parku kolem venkovského sídla anglického šlechtice, bude závodní vůz Auto Union Typ D z roku 1939 pro závody Velkých cen poháněný motorem přeplňovaným dvěma kompresory.

Audi Tradition se neopomene zúčastnit ani letošních rallye pro klasická historická vozidla, jako jsou například „Silvretta Classic“ (8.–11. července), „Ennstal Classic“
(14.–17. července) a „Gran Premio Nuvolari“ (16.–19. září). Značka se čtyřmi kruhy je navíc hlavním sponzorem následujících akcí: „Donau Classic“ v Ingolstadtu (24. –26. června), „Heidelberg Historic“ (15. –17. července) a „Eifel Classic Rallye“ na Nürburgringu (30. září až 2. října).


Kromě 30. výročí modelu quattro oslaví Audi Tradition v roce 2010 další velké jubileum: 125 let společnosti Wanderer. Značka Wanderer se sídlem v Chemnitzu je ve firemním logu Audi reprezentována jedním ze čtyř kruhů. Až do vypuknutí druhé světové války vyráběla automobily a motocykly. Audi Tradition připomene toto výročí účastí na setkáních „125 let značky Wanderer“, která se budou konat od 2. do 5. září v Lipsku a Chemnitzu.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Ve stopě Valašské zimy 2010 objektivem Pavla Pustějovského podruhé

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose