www.car.cz
 

V Brně lze čekat podívanou na zhruba stovku Back flipů!
     4.3.2010 22:08 - tisková zpráva


Kuchař předpokládá v Brně stovku Back flipů!

Ještě před freestylovým galapředstavením na brněnském výstavišti (sobota 13. března) si Petr Kuchař ověřil, jak létají motocykly v čínském ovzduší. Český frrestylový čaroděj strávil v Číně dva týdny, během kterých měl s naší kaskadérskou skupinou absolvovat několik exhibičních vystoupení.

Oddechl jste si, že už jste zase zpátky doma?
Docela jo, dva týdny stačily.

Jak pobyt v Číně z freestylového hlediska probíhal?
Z prvního účinkování v Číně mám smíšené pocity. Místní agentura neudělala v podstatě žádnou reklamu. To způsobilo, že jsme místo původních pěti akcí absolvovali pouze dvě. To byla velká škoda, protože když jsem viděl, co se při oslavách zdejšího nového roku v Pekingu děje, tak si myslím, že by nebyl velký problém stadión pro 40 000 lidí slušně naplnit. Ale v Číně to funguje zatím trochu jinak, respektive nefunguje.

V jakém prostředí jste skákal?
Měli jsme to na Olympijském stadiónu, kousek vedle Ptačího hnízda.

Který váš freestylový trik sklidil největší úspěch?
Jelikož něco takového nikdy neviděli, největší zážitek měli diváci asi hned z prvního skoku, kdy jsem přeletěl 23 metrů z rampy na rampu. Myslím, že další jumpy s triky už moc nechápali. Asi se domnívali, že jsem z kevlaru na dálkové ovládání...

Jak to tedy je v Číně s motokrosovým freestylem? Už ho tam tajně provozují, nebo jste dal první impuls?
Freestyle vůbec neznají. Motorky snad ani nejsou povolené....Kawasaki dokonce pro mne kupovali v Honkongu a do Číny propašovali. Takže pro tyto sporty tam zatím není na růžích ustláno.

Nyní už vás čeká freestyle na brněnském výstavišti. To bude oproti Číně asi něco dost jiného, že?
To určitě. Těším se na domácí publikum a pořádné skoky pod střechou obrovského pavilonu V.

Na rozdíl od Ronda se nebudou freestylisté ve véčku tísnit. Lidé se dohadují, kolik back flipů tam během odpoledního a večerního programu uvidí.
Při každé show bude back flipů s různými kombinacemi určitě kolem padesáti.

Vy se cítíte po Číně v jaké formě?
Moc jsem tam toho nenalétal, navíc v Brně budu poprvé na nové motorce. Myslím ale, že bude skvělá atmosféra, která přinutí kvalitně se odvázat.

Hodláte v Brně překvapit něčím speciálním?
Především se snažím pomoci s přípravou akce tak, aby byla super pro jezdce i diváky. Když se klukům bude dobře jezdit, budou se všichni dobře bavit. Potom se jezdci určitě vynasnaží vyždímat ze sebe to nejlepší. Na opravdové lahůdky se můžeme těšit hlavně od Libora Podmola a Petra Piláta, kteří se připravují v USA.

 

Forsage

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Motoskijoring v Horním Městě pohledem Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose