www.car.cz
 

Motocyklový závodník Karel Abraham se po testech podepisoval na Motosalonu
     10.3.2010 22:14 - tisková zpráva


Mladý brněnský jezdec Karel Abraham se v pavilonu P představil na stánku Automotodromu. Během autogramiády jsme mu stačili položit několik otázek, jak jinak než o závodech a o motorkách...

Letos vás čeká nový seriál Moto2, který nahradil třídu dvěstěpadesátek, a také nový stroj RSV s oficiálním motorem Honda 600. Jak dopadly poslední testy?
Ze španělského Jerezu jsem se vrátil teprve včera brzy ráno a s výsledky testů jsem poměrně spokojen. Potřebovali jsme motorku nastavit, což byl trochu problém, protože zatím nemáme zkušenosti s podvozkem a vlastně ani s motorem. Je to úplně nový stroj se čtyřtaktovým motorem pro úplně novou třídu a dal nám strašně moc práce, ale když jsme ho nakonec vyladili, zajel jsem hned dobré časy.

Jenže pak mě jeden kluk vyžďuchl ven, přišel pád, a než jsme to opravili, bylo v podstatě po testech, protože pozdě odpoledne a večer už nejsou tak dobré podmínky. Vlastně nám celou dobu pršelo a byla zima, takže jsme si ježdění tolik neužili. Ale jinak se testy docela vydařily, protože jsme se toho hodně naučili, dobře jsme novou motorku poznali, sžili se s ní a zjistili, co je potřeba dělat v jakých situacích.

Loni jste ve třídě do 250 ccm skončil celkově čtrnáctý. Jak si věříte v letošní sezoně?
Nedokážu výsledky odhadnout předem, protože nevím, jak se kdo zlepší, jak se komu podaří sžít s motorkou a jak která motorka pojede. Určitě chvíli potrvá, než se celá kategorie usadí a nějakým způsobem znovu zajede do svých kolejí. Čas na odhady výsledků přijde až někdy v polovině sezony.


Co jako Brňan říkáte tomu, že se Motosalon koná v Brně?
Myslím si, že je to paráda. Na brněnském výstavišti už proběhlo hodně motoristických akcí a výstavy aut tady vždycky stály za to. Doufám, že se povede i letošní Motosalon a že se bude opakovat i v příštích letech a s ještě větším počtem stánků a motorek. Autosalony mi pokaždé přišly super a s Motosalony by to mohlo být stejné.

Které exponáty vám tady padly do oka?

Ještě jsem neměl možnost je vidět, ale určitě se tady porozhlédnu a všechno si důkladně prohlédnu. Zajímají mě nejen motorky, ale třeba i čtyřkolky, které se mi vždycky líbily. Je tady pár moc pěkných kousků, které bych třeba někdy chtěl mít, ale to asi ještě potrvá.

Už dnes máte doma celou sbírku motorek. O co byste ji chtěl obohatit?
O spoustu kousků. Já bych si tady vybral motorek, ani byste nevěřili kolik! Líbí se mi jak naháči, tak supermotardi a prostě strašně moc motorek, taky bych si přál čtyřkolku. Kdybych si měl koupit všechno, co se mi líbí, byla by to opravdu velká spousta peněz.

Poslední otázka je jasná. Kam se v nejbližší době chystáte?
Teď mám konečně čtrnáct dnů dovolené, potom nás čekají poslední oficiální testy opět ve španělském Jerezu a od 11. dubna první závody v Kataru.


Držíme palce!


V soukromé sbírce dvacetiletého brněnského jezdce najdeme stroje Honda Hornet 600, Honda SuperMotard 450, Husquarna 510, Suzuki KTM 450, Honda X8RX, Aprilia SR 50, minibike Blata elite a motokoloběžku Blata.

 

Provozní doba:

10. 3. 2010
9.00 – 17.00 hod.
odborný a novinářský den

11. - 12. 3. 2010
9.00 - 20.00 hodin

13. 3. 2010
9.00 - 19.00 hodin

14. 3. 2010
9.00 - 17.00 hodin

Ceny vstupného 100 

Čtvrtek 11.3.2010 a pátek 12.3. 2010
vstupné ZDARMA od 17.00 do 20.00 hod.

BVV

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Krasavci ze Ženevy 2010 objektivem Antonína a Pavla Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose