www.car.cz
 

Josef Král tu v barvách Super Nova opět v Orientu
     10.3.2010 22:39 - tisková zpráva


KRÁL SE VRACÍ DO BAHRAINU A CHCE USPĚT

Hradec Králové, 9.3. 2010

Asijská série GP2 je ve finále a závěrečný podnik ji čeká tento víkend v Bahrainském království v rámci úvodního podniku letošního ročníku světového šampionátu F1. Josef Král tu v barvách britské stáje Super Nova hodlá zasáhnout do bodování a do Orientu odlétá s velkým odhodláním.

Během předchozích dvou podniků vyšel Josef bodově naprázdno. V Abu Dhabi ho v cestě vpřed zastavila kolize se soupeři a před dvěma týdny v Bahrainu se celý tým trápil s nalezením vhodného setupu pro specifickou pouštní trať. Ve druhém závodě už ovšem Král našel společnou řeč s mechaniky a inženýry a po startu z jednadvacáté pozice dojel do cíle jedenáctý.

"Bylo to posledně opravdu nešťastné a cítil jsem se až bezmocně. Ale nemá cenu se vracet zpátky, důležité je to, co nás čeká teď," řekl Josef před středečním odletem. "Podmínky na okruhu budou tentokrát diametrálně odlišné. Tím, že se tu jede formule 1, bude mít povrch trati úplně jiné vlastnosti. Trať bude hodně nagumovaná a problémy s nedotáčivostí hrozit určitě nebudou. Nemluvě o tom, že jedeme tu novou a delší konfiguraci okruhu, než posledně. Tehdy byl povrch pokrytý jemným pískem a klouzalo to neuvěřitelně.

Doufám, že se nám tentokrát podaří hned od začátku trefit správné nastavení. Jakmile z kvalifikace vzejde dobré postavení na startu, už je výchozí pozice pro celý víkend úplně jiná a mnohem lepší je i psychická kondice. A připomínat, že jde o významný podnik, protože tu bude i kompletní obsazení z F1, je, myslím, zbytečné," dodal Josef.

Pilot do Bahrainu odletěl ve středu v jedenáct dopoledne, na místě jej čeká krátká aklimatizace a v pátek všechno vypukne naplno. Pět minut před polednem se jede první volný trénink a kvalifikace začne v 16 hodin. V sobotu odpoledne v 15 hodin a 40 minut se jede první závod na 29 kol, eventuelně na 75 minut s povinným pit-stopem. V neděli pak účastníky GP2 Asia čeká kratší, tedy sprintový závod na 20 kol, eventuelně 45 minut a ten se jede dopoledne od 10 hodin a 45 minut. Uvedené časy se týkají bahrainského časového pásma, tedy plus 2 hodiny k českému.




Odkazy

www.brt.cz
www.josefkral.com
www.supernova-racing.com
www.gp2series.com



Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.
Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Národní formule 1400 v sezóně 2009, foto promotéra

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose