www.car.cz
 

Vánoce ( s Buggyrou ) v Emirátech. A jak se slaví Nový rok.
     tisková zpráva


Vánoce v Emirátech 

Věčně modrá obloha, teploty dosahující 30 stupňů Celsia, žádná vánoční výzdoba (pouze velká nákupní centra se pokoušela v porovnání s Evropou o velmi chudou výzdobu). Ani jedno z toho nikterak nepřispělo Vánoce vnímat.

V centru Dubaje u ulice Al Muraggabat bylo živěji než kdy jindy. Najatá společnost zde v poslední den vánočních svátků dokončovala pokládání zámkové dlažby pod budoucí stavbu závodního depa týmu Buggyra. Ta zde během několika dní vyroste a spolu s dalšími atrakcemi vytvoří jedinečnou Truck Racing Zone, která po dobu jednoho měsíce trvání Dubai Shopping Festivalu bude bavit téměř 5 milionů očekávaných návštěvníků.

Od úsvitu do soumraku

Oslava Nového roku – tak by se dal nazvat počin bývalého šéfa týmu Buggyra Martina Koloce, kt erý se rozhodl přivítat zrození prvního letošního dne po svém. Vypravil se na pouštní tůru. Průběh novoročního výletu popisuje další a také jediný člen jeho „ miniexpedice “, nový sportovní ředitel týmu Jan Kalivoda.

"Budík nám zazvonil už ve 4:00 ráno, během půl hodiny jsme připravili vše potřebné na celodenní výlet a vyrazili. Cíl byl jednoznačný – vidět na vlastní oči první východ slunce roku 2004

Na místo určení, kdesi daleko v poušti, jsme dorazili ještě za absolutní tmy. Hodinky ukazovaly něco kolem půl šesté. Vylezli jsme až na vrchol velké duny a tam jsme rozbili náš provizorní tábor (až za úsvitu jsme teprve zjistili, jaký se Martinovi za nulové viditelnosti povedl husarský kousek. Vyvedl nás na místo, kam bychom se jen těžko šplhali i za dne !). Spokojeni s tímto úspěchem jsme pak ještě zhruba na tři hodiny usnuli, protože slunce si dává v Arábii trochu načas. Probuzení pak ale stálo za to. Krásnější pohled se mi ještě v životě nenaskytl. Všude kolem jen poušť zalitá jasnou sluneční září. Prostě nádhera.

Pojedli jsme pár datlí, zapili je arabskou kávou a vydali se dál směrem k pohoří Fosil Rock, což je menší pahorkatina vyrostlá přímo z písku. A právě na ní jsme si také mohli ověřit naše horolezecké kvality. Odměněni jsme byli za svou snahu až na samém vrcholu. Krásu okolí jsme se také pokusili zvěčnit svými fotoaparáty. To ale stále ještě nebylo všechno, chtěli jsme první den Nového roku zažít víc. Vydali jsme se proto opět dál, tentokrát k horám u Omanského zálivu na východě Emirátů.

Cestou jsem si dokonce vyzkoušel i jízdu v písečných dunách, což není vůbec žádná legrace, jak se později ukázalo. Pokud jsem jen seděl jako spolujezdec vedle Martina Koloce, vypadalo vše velice jednoduše. Ale horší už to bylo v praxi. Výsledek byl nakonec už jen logickým vyústěním celé situace. Zapadl jsem i s celým autem, navíc v místě k tomu naprosto nevhodném – asi sto metrů od dálnice. Ještě teď mě bolí celé tělo od nekonečného vyhrabávání. Hodinové zpoždění nám však na náladě neubralo a my mohli pokračovali v našem romantickém výletu .

Přestože nám tentokrát nejvyšší vrchol pohoří odolal, pocit z tůry jsme měli báječný. Dnes, první den v roce, jsme viděli věci, o kterých budeme možná jednou vyprávět ještě svým vnukům. Závěrem mohu poznamenat, že takovou oslavu příchodu Nového roku jsem ještě nikdy nezažil a už asi nikdy nezažiju, protože dnes to bylo poprvé a na to se nezapomíná.

Buggyra


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose