www.car.cz
 

Vrchaři se v rámci Českého mistrovství ZAV 2010 rozjedou na okruhu v Mostě
     23.3.2010 06:31 - tisková zpráva


    Sezóna  závodů do vrchu startuje.

 

  V sobotu 27. března na mosteckém autodromu odstartují do prvního závodu účastníci Českého  mistrovství  ZAV. Loňská premiéra se setkala u jezdců s kladným ohlasem a tak i letos promotér série rozhodl o zahájení seriálu na poněkud netradiční trati, na autodromu. Trať na okruhu nevede sice stále vzhůru, ale její šířka, kvalitní povrch a pro někoho i dostatečné únikové zóny, to jsou celkem ideální podmínky pro rozjetí se po zimní přestávce.

 Že se jezdci do Mostu těší, ukázala už stovka přihlášených za první týden otevřeného přihlašování tři měsíce před startem! Nakonec se do startovní listiny dostalo šťastných 160 jezdců, přesto se na všechny zájemce nedostalo, bohužel autodrom není nafukovací. Bohatě naplněné vypsané třídy slibují pestrou podívanou a napínavé boje. Můžeme se těšit na rozmanitou techniku, doslova od Trabanta po Porsche. V rámci tříd se vedle již tradičního Saxo cupu premiérově na českých tratích představí jezdci Fiesta cupu. Novinkou je vypsání poháru pro vozy spadající do kategorie Youngtimer. Skupina historických aut je naplněna množstvím aut, při pohledu na ně a jejich jízdu pookřeje srdce každého automobilového fandy.

 Na startu se potkáme s většinou stálých účastníků z uplynulých sezón. Výjimku tvoří Aleš a Dagmar Komárkovi, kteří se letos soustředí na příchod potomka z hub do našeho světa. Přivítáme i několik nováčků, kterým se možná atmosféra závodů zalíbí tak, že nezůstanou u ojedinělého startu.

 Podnik oficiálně začíná v pátek odpoledne administrativními a technickými přejímkami. Dopoledne je na okruhu vyhrazeno pro testování. Závodní sobotu otevře před osmou hodinou seznámení s tratí, po kterém už budou následovat v rychlém sledu tréninkové a závodní jízdy. První závod skončí do polední přestávky, po ní bude následovat trénink a ostré jízdy druhého závodu.

  Podrobnější informace, zvláštní ustanovení, startovní listinu a další zajímavosti najdete na stránkách seriálu na www.edda.cz/mscrdovrchu/.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   MČR OFFRoad Trial 2010 na Kladně, foto: Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose