www.car.cz
 

Janiš s Charouzem suverénně. Za nimi vyrovnaný souboj
     Pavel Jelínek


Jedním z mnoha závodů automobilového víkendu v Mostě byla i atraktivní podvečerní tříhodinovka, na kterou  dnes naváže  krátký závod divize 4. Nikoho nemohlo překvapit, že se vedení ujala  posádka Janiš Charouz s vozem Mercedes Benz AMG pro DTM. Již  po třech kolech pro ni  začalo proplétání mezi  dalšími 34 pomalejšími vozy, které v první  hodině přerušila jen na několik minut  jízda  za Safety carem.

O něco pomaleji se za ní hnaly  tři  vozy porsche. Sice až z pátého místa vyráželo porsche posádky Machánek Honzík , ale po vydařeném startovním manévru se Honzík dostal na třetí pozici za suverénní Mercedes DTM a týmové kolegy Maďara Rácze s Vencem se starším týmovým porsche. Po zhruba hodině se Honzík dostal přes ně na druhé místo, ale při střídání nastal menší problém. Jarda musel přijet do boxů o několik minut dříve, ale střídající Ruda Machánek v boxech ještě nečekal. Proto Honzík musel znovu na trať a po několika dalších kolech se opět vrátil.


Posádka tak o své umístění přišla a klesla na pátou pozici. Až v samém závěru se dostala alespoň na bronzovou pozici,jelikož vůz jejich týmových kolegů v boxech začal hořet a tak je přeskočili a dostali se na absolutní medaili. Druhý vůz skončil za nimi čtvrtý.  Pro stříbrnou medaili  si  dojelo v pohodě  další porsche posádky Bezák Konopka.

Výsledky závodu zde


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose