www.car.cz
 

Oba loňští mistři Kresta a Orsák na sobotní Horácké rallye
     31.3.2010 10:08 - tisková zpráva


Horácká rally připravuje pro diváky velký tahák

Diváckým tahákem Horácké rally, která v sobotu 3. dubna odstartuje letošní devítidílný seriál ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally, bude účast obou loňských mistrů Romana Kresty a Jaroslava Orsáka. Do soutěže je přihlášeno celkem 99 posádek, diváci uvidí na trati vedle plejády produkčních aut i čtyři vozy specifikace WRC a stejný počet vozů kategorie Super 2000. Jednadvacátý ročník Horácké rally bude poprvé v historii otevírat šampionát jednodenních rally, zaroveň se započítává do hodnocení K4 Pohár České republiky v rally, Dámský pohár a Pohár mládeže v rally.

"Začínali jsme v minulosti na podzim a seriál uzavírali. Potom jsme přesunuli termín do letních měsíců. Nyní kalendář sprintrally zahajujeme, což je příslibem k jezdecké kvalitě. Na konci sezony už mnozí jezdci šetří finance a závody vynechávají," uvedl Miloš Morávek, ředitel Horácké rally na tiskové konferenci v Brně. Na startu se představí čtyři jezdci s národní prioritou ASN, a to Roman Kresta se spolujezdcem Tomášem Kašpárkem i obhájce loňského prvenství v Třebíči Jaromír Orsák s navigátorem Karlem Vajíkem budou řídit vozy Mitsubishi Lancer EVO IX.

Není bez zajímavosti, že Kresta začínal svou jezdeckou kariéru právě na Horácké rally v roce 1994. Tehdy debutoval společně se spolujezdcem Janem Tománkem na voze Škoda Favorit. Josef Peták s Alenou Benešovou pojedou s Peugeotem 207 S2000 a Jan Černý s Pavlem Kohoutem se přihlásili s vozem Subaru Impreza STi. "V silném startovním poli bude obtížné uspět. Pokud skončíme třetí mezi vozy WRC, tak to bude náš velký úspěch," řekl třebíčský jezdec David Komárek, který loni v Horácké rally skončil pátý. Další vozy WRC budou pilotovat Jan Štěpánek, Slovák Igor Drotár a Milan Pantálek.

Trať Horácké rally měří 211,64 kilometrů a obsahuje osm rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích o celkové délce 68,18 km. „Kromě termínu se změnila také trať. Vracíme se do původních lokalit na Bítešsko, Náměšťsko a Velkomeziříčsko. Tyto tratě se jezdily už i v minulosti, ale v opačném směru, pro jezdce budou úplně nové. Všechny rychlostní zkoušky odjedeme na malém prostoru, takže bude soutěž divácky nesmírně atraktivní.

Využili jsme osvědčené úseky z minulých let, ke kterým jsme přidali nové, které jsou situovány do prostoru okolo Náměště nad Oslavou," pověděl Morávek. Rychlostní zkouška Otradice – Čikov využívá podstatnou část tratě závodu do vrchu v Náměšti nad Oslavou.

"Pojede se také populární zámecký vrch, který se v uplynulých letech jezdil do kopce, ale letos se pojede z kopce. Tato trať plná zatáček bude jistě divácky atraktivní,“ pověděl Morávek.

První posádka odstartuje v sobotu 3. dubna v 8:00 hodin na Karlově náměstí v Třebíči. Na stejném místě dorazí na cílovou rampu první dvojice ve 14:27 hodin..





V Třebíči 30. března 2010 Roman ORDELT
tiskový mluvčí
Horácká rally Třebíč

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   TK před sezónou 2010 TOBA czech MH racing týmu, foto Jar. Pazderník a M. Blahák

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose