www.car.cz
 

Motokrosový PROFI AUTO IVECO CUP začíná opět v Pacově na Vysočině
     2.4.2010 12:19 - tisková zpráva


kola motoristické sezóny 2010 se rychle roztáčejí a ke slovu přichází i prestižní seriál mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu. Nese oficiální název PROFI AUTO IVECO CUP 2010 a jeho promotérem je stejně jako v případě minulých motokrosových šampionátů brněnská AGENTURA FORSAGE. Ta úzce spolupracuje s národní motocyklovou sportovní autoritou FEDERACE MOTOCYKLOVÉHO SPORTU AČR / Svaz motokrosu AČR i s pořadateli jednotlivých dílů seriálů, jichž bude šest v podání jednotlivců, závěrečný podnik pak bude tradičně patřit jednorázovému mistrovskému závodu družstev.

Kalendář PROFI AUTO IVECO CUPU 2010

Jednotlivci
18.4.2010 (neděle)                            Pacov                                     AUTOMOTOKLUB Pacov v AČR
16.5.2010 (neděle)                              Stříbro                                     AUTOMOTO KLUB Stříbro v AČR
27.6.2010 (neděle)                              Kramolín                                 Automoto klub Nepomuk v AČR       
25.7.2010 (neděle)                              Vranov u Brna                         FORSAGE Sport klub v AČR
14.8.2010 (sobota)                             Kaplice                                   AMK v AČR Kaplice
25.9.2010 (sobota)                             Holice                                      Automotoklub Holice v AČR________
Družstva
17.10.2010 (neděle)                            Přerov                                    AK Přerov – město v AČR__________
 
Tři třídy s obhájci titulu
Také letošní mezinárodní mistrovství České republiky – PROFI AUTO IVECO CUP 2010 – je vypsáno přo třídy MX2, MX3-Open a Veterán (zde startují jezdci po dosažení věku 40 let).
Loňské tituly obhajují: Martin KOHÚT (Slovensko, třída MX2 – jezdec ovšem přestupuje a bude startovat v nejsilnější třídě MX3-OPEN), Jiří ČEPELÁK (Česká republika, třída MX3-Open) a Miroslav KUČÍREK (Česká republika, třída Veterán).
 
Hledání termínů
Přeplněné motokrosové kalendáře v evropských zemích přiměly sportovní funkcionáře a promotéra PROFI AUTO IVECO CUPU 2010 k pečlivému výběru termínů pro jednotlivé závody. Při tvorbě letošního kalendáře se přihlíželo především k motokrosovým závodům v sousedním Slovensku, Rakousku a Německu a akceptovány byly termíny závodů mistrovství světa třídy MX3 a seriálu mistrovství Evropy, v nichž naše motokrosová špička ve větší míře startuje.
 
Oproti předcházejícím létům nedojde letos ani k přímé kolizi s motocyklovým mistrovstvím světa na brněnském Masarykově okruhu. Jeho hlavní program přijde ke slovu v neděli 15. srpna, kdežto závod motokrosového PROFI AUTO IVECO CUPU 2010 v Kaplici uvidí diváci už v sobotu 14. srpna, takže v Brně jim a ani jezdcům/doprovodům nic podstatného neunikne.
 
Déšť přihlášek
Zatímco volné a národní motokrosové závody zejména v jižní Evropě a v oblasti Beneluxu se staly tradičním centrem předsezónní jezdecké přípravy, na adresu promotéra PROFI AUTO IVECO CUPU 2010 mířily kontakty účastníků mezinárodního mistrovství České republiky.
 
První kapky se postupně proměnily v silný déšť přihlášek, takže už dnes je jisté, že startovní listiny dosáhnou přinejmenším loňských nadprůměrných počtů. Ze zahraničních jezdců se jako první ozvali Maďaři, Italové a Slováci,  už na startu prvního podniku v Pacově by se měli objevit také Rakušané a snad i Němci a Poláci.
 
Lídři s červenými tabulkami
K lepšímu přehledu diváků a médií přispějí červené startovní tabulky průběžně vedoucích jezdců všech tří tříd. S přední červenou tabulkou se průběžní lídři šampionátu drali startovním polem už loni, letos však tyto rozlišovací tabulky ponesou i na obou stranách svých strojů.
 
Z časového harmonogramu

Při aplikaci časového harmonogramu A (příznivé počasí) budou volné tréninky začínat na jednotlivých závodištích vždy v 8.00 hodin, kvalifikační tréninky se rozjedou v 10.00 hod. a samotné závody budou probíhat od 13.00 do 17.30 hod. (slavnostní zahájení už ve 12.40 hod.)

 

 PR 
 

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Freestyle Brno 2010 objektivem Jirky Zaňáta

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose