www.car.cz
 

Joseph po Madeiře novým lídrem evropského šampionátu
     tisková zpráva


Francouz Jean-Joseph se stal po Madeiře novým lídrem evropského šampionátu
 
Dějištěm pátého dílu mistrovství Evropy v rallye se stal portugalský ostrov Madeira. Posílit první příčku přijel především Ital Luca Pedersoli s Peugeotem 306 Maxi, nechyběli ale ani další favorité a pravidelní účastníci evropských klání Francouz Simone Jean-Joseph s cliem a Belgičan Bruno Thiry s Citroenem C2.
 
V souladu s očekáváním se souboj o vítězství odehrával mezi dvěma piloty třistašestek Pedersolim a šestinásobným vítězem této soutěže Vitorem Sá. Oba jezdci se přetahovali o sekundy a nikdo neměl výrazně navrch. O drama bylo postaráno pouze do osmé rychlostní zkoušky, kdy musel lídr evropského šampionátu Pedersoli odstoupit s poruchou motoru. O první příčce tedy už nebylo pochyb, posedmé si stejný pocit zopakoval Sá. O další body se ale odehrával tuhý boj. Thiry měl na svém citroenu několik vylepšení a po několika protrpěných soutěžích konečně stačil ostatním soupeřům. Po první etapě se držel na druhém místě a radost mu dělala především ztráta největšího konkurenta Jeana-Josepha, toho času až pátého v pořadí.
 
Druhý den ale bylo vše jinak. Bruno Thiry sice druhou pozici uhájil, pořadím na dalších místech ale řádně zamíchaly havárie a technické problémy. Mimo trať skončil mimo jiné i exmistr Evropy a vítěz Barum rally Zlín z roku 2002 Renato Travaglia s vozem Peugeot 206 Super 1600. Jean-Joseph nakonec zaostal i díky skvělému finiši jen o jednu příčku zpět za Thirym. Bronzová medaile z Madeiry a dosažený bodový příděl rodáka z Martiniku rázem katapultovala do vedení v šampionátu starého kontinentu. 
 
Dva body si z Madeiry odvezl Polák Michal Solowow, který tentokrát vyměnil mitsubishi za Fiat Punto S1600. Tento tah se ukázal jako velmi prozřetelný, klikaté ostrovní cestičky svědčily právě rychlým dvoukolkám. Tentokrát se dařilo i Miroslavu Jandíkovi, který skončil na dvanáctém místě absolutně. To, že na dvoukolky nikdo neměl, dokládá fakt, že dvanáctá příčka Jandíka znamenala bronzovou medaili ve skupině N.
 
Další díl devítidílného seriálu mistrovství Evropy zavítá do Zlína. Jezdecké obsazení šampionátu je opět hvězdné, neboť Thiry, Pedersoli a Jean-Joseph nejsou rozhodně piloty druhé kategorie. Oba piloti šestnáctistovek se mohou pochlubit minulostí továrních jezdců, Thiry navíc představí poprvé v naší republice speciál Citroen C2 S1600. Můžeme se těšit na špičkovou podívanou!
 
 
Výsledky Mistrovství Evropy 2004:
 
45. Rali Vinho da Madeira (Portugalsko, Funchal, 29. – 31. července 2004):
1. Sá – Camacho                     (P, Peugeot 306 Maxi)            3:11:52,4
2. Thiry – Gilsoul                     (B, Citroen C2 S1600)                        +   2:15,7
3. Jean-Joseph – Boyere         (F, Renault Clio S1600)                      +   2:40,3
4. Camacho J. – Calado          (P, Peugeot 306 Maxi)            +   3:23,8
5. Campos – da Silva              (P, Peugeot 206 S1600)                      +   6:30,5
6. Camacho A. – Goncalves    (P, Citroen Saxo Kit Car)                    +   9:08,4
7. Solowow – Baran                (PL, Fiat Punto S1600)                       + 13:29,1
8. Leal – Ramalho                   (P, Mitsubishi Lancer EVO VIII)         + 13:47,2
 
Průběžné pořadí mistrovství Evropy jezdců po 5 podnicích:
1. Simon JEAN-JOSEPH       F         32
2. Luca PEDERSOLI             I           28
3. Bruno THIRY                      B          14
4. Giandomenico BASSO        I           10
    Larry COLS                        B         10
    Vitor SÁ                             P          10
7. Michal SOLOWOW            PL       9
8. Leszek KUZAJ                   PL       8
9. Paolo ANDREUCCI           I           6
    Krum DONČEV                 BG       6
    Xavier BOUCHE                B         6
 
Další pořadí: 12. Piero Longhi (Itálie), Tomasz Kuchar (Polsko), Patrick Snijers (Belgie), José Camacho (Portugalsko) všichni 5, 16. Jasen Popov (Bulharsko), Bernd Casier (Belgie), Miguel Campos (Portugalsko) oba 4, 19. Luca Cantamessa (Itálie), Michal Bebenek (Polsko), Georgi Geradiev (Bulharsko), Dominique Bruyneel (Belgie), Alexandre Camacho (Portugalsko) všichni 3, 24. Luca Rossetti (Itálie), Radoslav Kozlekov (Bulharsko) oba 2, 26. Stefano Bizzarri (Itálie), Grzegorz Grzyb (Polsko), Miroslav Jandík (Česko), Jean-Pierre Van de Wauwer (Belgie), Pedro Leal (Portugalsko) všichni 1 bod.
Celkem bodovalo 30 jezdců.
 
Ve Zlíně 10. srpna 2004                                                                  Roman ORDELT
                                                                                                               tiskový mluvčí
                                                                                                             Barum rally Zlín


 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose