www.car.cz
 

Vzdělávací soutěž Formule 1 ve školách se opět hlásí
     10.4.2010 23:03 - tisková zpráva


Národní kola odstartují boj o účast v singapurském světovém finále F1 ve školách -

Národními koly odstartuje závodní část druhého ročníku středoškolské vzdělávací soutěže Formule 1 ve školách, která probíhá v jednatřiceti zemích světa. Do soutěže Formule 1 ve školách v České republice je pro sezonu 2009/2010 přihlášeno 33 týmů. Celosvětového finále v Singapuru se zúčastní vítěz celostátního finále.

Prvního ročníku soutěže Formule 1 ve školách, který odstartoval v září 2008, se zúčastnilo celkem 28 týmů z Čech a Moravy. O rok později se nejlepší český tým BlueForce ze SPŠ České Budějovice zúčastnil světového finále v Londýně. V konečném hodnocení obsadil český tým devátou pozici a získal prestižní ocenění „Nováček roku“. Zážitkem pro všechny jeho členy bylo také setkání s mistrem světa formule 1 z roku 2008 Lewisem Hamiltonem.

Do druhého ročníku celosvětově vzdělávací soutěže je v České republice přihlášeno 33 týmů. Národního moravského kola se zúčastní patnáct soutěžících, české soutěže v Kolíně pak osmnáct. Členové těchto týmů v průběhu pěti měsíců navrhovali konstrukci svého modelu formule 1 v softwaru CAD, který jim umožnil mimo jiné simulaci virtuálního větrného tunelu. Následně přišla ostrá zkouška na zkušební dráze, kde týmy testovaly především rychlost, kvalitu konstrukce a reakční dobu startu.

O celkovém vítězi národních kol budou rozhodovat bodované disciplíny: ústní prezentace, prezentace v závodním boxu , marketingová identita týmu (internetové stránky, týmové oblečení, reklamní předměty), kvalita konstrukce, výroba a povrchová úprava modelu, rychlost na závodní dráze a reakční čas závodníka. Z každého národního kola postoupí prvních šest soutěžních týmů, které se proti sobě utkají v celostátním finále v Brně. To se bude konat v rámci výstavy Autosalon Brno 2010. Nejlepší dvanáctka zde bude bojovat o první místo a hlavní cenu, kterou je účast ve světovém šampionátu v Singapuru.

 

Představení F1 ve školách

Formule 1 ve školách je celosvětová vzdělávací soutěž zaměřená na studenty středních škol. Jednotlivé týmy složené ze studentů ve věku 15-19 let mají za úkol navrhnout, zkonstruovat, analyzovat, vyrobit, testovat a závodit s modelem vozu formule 1. Model je navržený v softwaru CAD a následně zhotovený pomocí CNC frézky z balzy. Model je poháněný bombičkami CO2. Součástí soutěže je také marketingová identita týmu, sponzoring a ústní prezentace.

Kalendář závodů F1 ve školách 2010:

17. – 18. 4. Národní kolo Moravy, ISŠA Brno, Křižíkova 15
24. – 25. 4. Národní kolo Čech, SPŠ Kolín, Heverova 191
5.6 Celostátní finále ČR, Autosalon Brno
18. – 26. 9. Světový šampionát 2010, Singapur




Oficiální web soutěže www.f1veskolach.cz
Facebook http://www.facebook.com/pages/Praha-Czech-Republic/Formule-1-ve-skolach/201855115378
Majitel licence pro ČR a SR a organizátor www.bpa.cz

PR

BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Nové Ferrari 430 Scuderia GT3 pro české okruhy, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose