www.car.cz
 

Buggyra a její rekordy: Zítra v poledne na Lausitzringu !!
     12.4.2010 17:31 - tisková zpráva


Buggyra k rekordu připravena!

Zítra v pravé poledne oslaví na okruhu Lausitzring svou "ostrou" letošní premiéru nová závodní Buggyra pro sezónu 2010. A pakliže počasí dovolí, mělo by se jednat o premiéru velmi akční!

Jak jsme již informovali, kromě představení závodního speciálu a testování motoru se David Vršecký pokusí na Lausitzringu překonat hned čtyři světové rychlostně-vytrvalostní rekordy na 100 km, 100 mil, hodinovku a 500 km.
Poslední domácí přípravy z designového hlediska zdravě agresivního závodního speciálu v národních barvách proběhly v sobotu na letišti v Panenském Týnci.

Na řadu přišly i akcelerace v rychlostech přes 220 km/h. "Taktika je jasná. Každý okruh musím projet, maximálně za 1:07 min. Pokud dodržím stanovené tempo, připíše si Buggyra na své konto další světové rekordy," řekl David Vršecký v souvislosti s taktikou. V průběhu dneška a zítřejšího dopoledne musí ve spolupráci se závodními inženýry řešit problém související s hmotností speciálu.

"Budeme mít navíc skoro 500 kilo nafty a vodu na chlazení brzd. Na okruh vyrazím s šestitunovým autem, jehož hmotnost se bude postupně snižovat, v závěru budu možná tak o 600 kilo lehčí. Nikdo z nás s tím nemá žádná zkušenosti. Nepochybuji ale o tom, že to nějak zvládneme."

 

Buggyra

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Testy Buggyry v Mostě, březen 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose