www.car.cz
 

Audi R15 TDI vítězem úvodního závodu seriálu Le Mans Series 2010
     15.4.2010 19:46 - tisková zpráva


R15 plus zvítězil ve svém prvním závodě

• Audi Sport Team Joest vítězem úvodního závodu seriálu Le Mans Series
• Jednoznačný úspěch posádky Dindo Capello a Allan McNish
• Důležité poznatky pro 24 h Le Mans


Prototyp Audi R15 TDI modelového roku 2010 (interní typové označení „R15 plus“) zvítězil ve svém prvním závodě na francouzském okruhu Le Castellet a zanechal vysloveně skvělý dojem.

Technicky zdokonalený závodní stroj poháněný vznětovým motorem pracoval po celou dobu závodu bez nejmenších problémů. V prvním kole osmihodinového závodu předjel Allan McNish francouzského jezdce Stéphana Sarrazina, který s Peugeotem vyjížděl do závodu z prvního místa na startovním roštu, a ve třetím kole nechal za sebou také prototyp Lola-Aston Martin pilotovaný Stefanem Mückem.

Od této chvíle si Allan McNish a jeho týmový kolega Dindo Capello udržovali vedení až do cíle, v němž měli oba piloti Audi po 266 kolech náskok pěti kol před obhájcem titulu Stefanem Mückem, Haroldem Primatem a Adrianem Fernandezem na stroji Lola-Aston Martin. Peugeot týmu Oreca dojel po počátečních technických problémech čtvrtý.

Vítězná posádka musela jen jednou neplánovaně do boxů sedm minut před koncem závodu, když se Audi Sport Team Joest rozhodl kvůli začínajícímu dešti z bezpečnostních důvodů pro přezutí pneumatik.

Audi Sport Team Joest využil první závod letošního seriálu Le Mans Series 2010 jako přípravu na čtyřiadvacetihodinový závod v Le Mans, který se uskuteční o víkendu 12.-13. června. Během pátečních a sobotních tréninků a zahřívací jízdy v neděli dopoledne porovnával tým různá nastavení a rozhodl se pro řešení, jež umožnilo jezdcům Dindu Capellovi a Allanu McNishovi dosahovat v závodě za relativně nízké teploty vzduchu vyrovnaně rychlých časů na kolo. Prototyp Audi R15 TDI byl během osmi hodin závodu téměř neustále nejrychlejším vozem na trati a zajel také nejrychlejší kolo závodu.

Vítězný závod na okruhu Le Castellet přinesl týmu Audi Sport Team Joest důležité poznatky pro cestu do Le Mans, které nyní budou vyhodnoceny specialisty ve sportovním oddělení Audi Sport v Ingolstadtu a použity pro další jemné doladění prototypu R15.

Nyní se tým Audi Sport Team Joest připravuje na třicetihodinový test a na generální zkoušku před Le Mans v podobě závodu na 1000 km ve Spa-Francorchamps, který se uskuteční 9. května. Stejně jako v Le Mans vyšle Audi Sport Team Joest do boje o vavřínové věnce tři prototypy Audi R15 TDI.

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Představení Octavia cupu 2010, foto promotéra Petr Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose