www.car.cz
 

V Jarním Brně pojedu také formulové monoposty AutoGP.
     21.4.2010 23:07 - tisková zpráva


Překonají oficiální rekord? Nejrychlejší, nejryčnější a nejpikantnější chod v bohatém menu Jarní ceny Masarykova okruhu nesporně namixují formulové monoposty zbrusu nového mezinárodního šampionátu AutoGP. V podstatě se jedná o volné pokračování někdejší Euro formule 3000 a zrušeného seriálu A1 národních týmů.

Jednotné vozy Lola pohání osmiválcové motory Zytec 3 400 ccm o výkonu 550 koní. Šampionát, v jehoţ kalendáři následují po Brně závody v Imole, Spa-Francorchamps, Magny Cours, Navarre a Monze, poutá zájem v automobilovém sportu protřelých stájí. Například v týmu Supernova startuje výborný Novozélanďan Johny Reid, zatímco tým Durango bude spoléhat na Itala Giuseppe De Pasqualeho.

S vysokými akciemi vstupuje do premiérového ročníku Auto GP česko – lucemburský tým Charouz Gravity Racing. Jeho oporou by měl být Jan Charouz, vítěz loňské evropské Le Mans serie, testující nedávno efjedničkový monopost Renault. V předsezónních testech se ukázaly vozy Auto GP jako velmi rychlé, takže v Brně jejich brněnský start provází očekávání zrodu nového oficiálního rekordu Masarykova okruhu.

Ostrá vystoupení pilotů Auto GP v Jarní ceně Masarykova okruhu se odehrají výhradně v neděli se starty v 11.00 h. resp. 16.00 hodin. Bojechtivé monoposty Renault K nejpřitaţlivějším bodům programu mimo rámec mezinárodního mistrovství České republiky budou nepochybně patřit závody seriálu Formula Renault o body Northern European Cupu.

 Čtvrt stovky povětšinou mladých ambiciózních pilotů kypí odhodláním tvrdě se pobít o kaţdičký metr brněnské dráhy. Brazilec André Negrao, Američan Robert Siska, Fin Kalle Kulmanen, Belgičan Ludwig Ghidi, Němec Julien Eisenreich, to je strohý výčet těch, kteří se v kokpitu dvoulitrových monopostů Renault postaví na startovní rošt Masarykova okruhu. Českými želízky v ohni budou David Palmi, Jakub Knoll, Jakub Klášterka a Adam Kout.

Zejména v jeho případě posledního z nich lze hovořit o ţelízku opravdu ţhavém. Oba brněnské závody pojedou monoposty Renault v neděli. První od 10.00 h., druhý od 14.05 h. Bez vstupného Tradici bezplatných návštěv závodů mezinárodního mistrovství České republiky uchová pořádající akciová společnost Automotodrom Brno i o tomto víkendu. Návštěvníci Jarní ceny Masarykova okruhu budou mít bezplatný přístup na krytou tribunu u startovní rovinky a na Stadion (přírodní tribunu C).

Lístek zaplatí pouze zájemci o vstup do paddocku za boxy. Dění na závodní dráze přiblíţí divákům na hlavní tribuně velkoplošná obrazovka.

PR www.automotodrombrno.cz ilustrační foto Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Nepřehlédněte !!! Trucktrial v Milovicích 2010 objektivem Pavla Pustějovského

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose