www.car.cz
 

Supersprint Challenge Most – na startu 28 vozů včetně 4 našich
     Vladimír Rožánek


Již v tradičním termínu o druhém srpnovém víkendu se na mosteckém autodromu sešly staré známé tváře pilotů, pod dřívějším názvem známé Interserie, která se letos přejmenovala na Supesprint Sport Cars Challenge a můžeme objektivně konstatovat, že to této sérii jen prospělo. Vloni jelo Interserii zde v Mostě jen 15 vozů. Letos jsme jich s potěšením napočítali plných 28, a to ještě Kamila Stará dojezdila již ve volných trénincích díky převodovce. A nepřijela ani další česká závodnice Edita Prášková, tu trápily zdravotní potíže, ale na závod do Brna se již těší.
 
Pedrazza, Milavec a Beisel v Mostě 04
 
Starty prototypů a formulových vozů jsou velice atraktivní a krev tuhne v žilách, když zaburácí při letmém startu všech 28 vozů, s motory o výkonu více než 300PS. O tom se mohlo v Mostě přesvědčit všech 8 tisíc diváků, kteří se přišli podívat na napínavé souboje.
Čelo závodů bedlivě hájily stroje F3000 Němce Wagnera a Rakušana Milavce. Ti mají pod kapotou jejich F3000 motory Ford resp. Audi Turbo. Více než vyrovnaným protivníkem jim byl syn promotéra těchto závodů Emanuel Pedrazza z Rakouska. Ten ukrýval pod kapotou svého stroje PRC motor Ford DVR 3500ccm, přesně takový jaký znají jezdci z F1.
 
My jsme sledovali také výkony našich reprezentantů.
Michal Dolák startující na svém voze PRC BMW za CarDo Racing si nevedl vůbec špatně. Původně slíbené díly na auto sice dorazily, ale opět nešly použít, tak si mostecký pilot a jeho mechanici museli poradit sami. V sobotním závodě byl Michal ve své divizi 1 čtvrtý hned za Angličanem Sinclarem, který jel na u nás ne moc známém stroji Jade s motorem Chrysler. V celkové pořadí si pak zajel 8. místo, což vyneslo spokojenost v teamu. V nedělním závodě se opět pokoušel zajet lépe, ale kousek štěstí mu ke třetímu místu chyběl. Celkově pak byl na místě sedmém, což bylo v dané konkurenci pěkným výsledkem. A navíc se posunul na třetí místo v celkovém hodnocení divize 1!
 
Michal Dolák PRC BMW Most 04
 
O něco méně byl úspěšný další český zástupce v divizi 1 Michal Pavlík, ten se svým PRC BMW letos absolvoval teprve druhý závod. V sobotním klání si vedl poměrně slušně, když obsadil ve své divizi 6. místo, celkové pak dvanácté. V nedělním závodě byl klasifikován až na 23. místě s tříkolovou ztrátou, kvůli technickým problémům.
 
Martin Vondrák PRC Alfa Romeo
 
Snad magneticky se přitahovala dvojice pilotů Martin Vondrák a Rakušan Dietmann, které jsme mohli vidět v krásném souboji kolo na kolo hlavně v neděli. A neměli to jednoduché, když se do jejich souboje ještě vmísil Němec Kormann s PRC Opel a další Němec Rokitta se svou starší formulí Renault Tattus F2000. Sobotní závod znamenal pro našeho Martina Vondráka až  6. místo ve třídě a 24. místo celkově. V neděli se mu závod vydařil lépe, i když po drobných jezdeckých chybách se připravil o ještě lepší výsledek. Odměnou za jeho odvedený výkon mu byla bramborová medaile v divizi 2 a celkové 17. místo.
 
Posledním českým zástupcem byl Lubomír Glogar, který letos pravidelně nasazuje svůj stroj Eufra F3 do závodů divize 4, tedy formulových vozů do objemu 2000ccm. V sobotu mu bylo souzeno až páté místo v divizi, když se blýskl prvním místem při své premiéře hlavně Rakušan Rubig s formulí VW a zlepšené výkony podával i Klaus Tanzmann s Reynardem Opel. Nedělní závod znamenal pro českého bojovníka Glogara šestém místo v divizi. Nevedlo se vůbec prozatimnímu vedoucímu divize 4 Volfertovi, ten uzavíral po oba dny startovní pole.
 
Pěkný stíhací závod předvedl v neděli Jean Claude Monbaron ze Švýcarska se strojem Reynard Judd F3000. Ten po nevydařeném tréninku startoval až z posledního místa, ale stihl předjet během závodu pěknou řádku jezdců a celkově obsadil 8. místo, těsně za naším Dolákem.
 
Výsledky podle divizí:
 
Sobota:
 
Divize 1
 
Emanuel PEDRAZZA /A   PRC - Ford           
Wolfgang PAYR /F   PRC - BMW            
Tony SINCLAIR /GB  Jade – Chrysler
Michal DOLAK /CZ  PRC - BMW            
 
Divize 2
 
"TESSITORE" /SLO PRC - Opel       
Burkhard STRICKER /CH  PRC - Opel 
Peter KORMANN /D   PRC - Opel           
 
Divize 3
 
Peter MILAVEC /A   Lola – Audi Turbo F3000
Arnold WAGNER /D   Reynard  Ford Cosw. F3000
Henry BUETTNER /D   Reynard Mader Cosw. F3000
 
Divize 4
 
Bernd RUEBIG /A   Formel VW            
Heinz BALTENSPERGER /D   Dallara Opel         
Klaus TANZMANN /D   Reynard Opel
 
Neděle:
 
Divize 1
 
Emanuel PEDRAZZA /A   PRC - Ford           
Wolfgang PAYR /F   PRC - BMW            
Tony SINCLAIR /GB  Jade – Chrysler
Michal DOLAK /CZ  PRC - BMW  
 
Divize 2
 
Burkhard STRICKER /CH  PRC - Opel           
"TESSITORE" /SLO PRC - Opel        
Georg HALLAU /D   PRC - Opel           
 
Divize 3
 
Peter MILAVEC /A   Lola – Audi Turbo F3000
Arnold WAGNER /D   Reynard  Ford Cosw. F3000
Henry BUETTNER /D   Reynard Mader Cosw. F3000
 
Divize 4
 
Klaus TANZMANN /D   Reynard Opel         
Heinz BALTENSPERGER /D   Dallara Opel         
Manfred KUHN /D   Reynard BMW
 
Fotografie ze závodu přineseme v naší fotogalerii ve středu 18. Srpna.
K dalšímu závodu se účastníci Supersprint Challenge sejdou na brněnském autodromu na konci září.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose