www.car.cz
 

Roman Kresta po smůle na Valašsku stříbrný na Šumavě
     22.4.2010 10:39 - tisková zpráva


Mogul Racing Team na Šumavě stříbrný

Se startovním číslem 3 na svém voze se minulý pátek postavila na start druhého podniku letošního Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v Rally, kterým byla 45. Mogul Rallye Šumava Klatovy, posádka Mogul Racing Teamu Roman Kresta - Petr Gross. Po technických problémech, které zabránily Romanovi s Petrem dosáhnout cíle na Valašské Rally šla luhačovicko-boleslavská dvojice do soutěže s cílem dosáhnout maximálního možného výsledku a korigovat tak bodové manko vzniklé po úvodním podniku MMČR.

"Byl to velmi zajímavý závod," ohlíží se Roman Kresta za víkendovým podnikem, v jehož průběhu po celou dobu velmi těsně bojoval s Pavlem Valouškem o vítězství. "Jelo se svižně ve vysokém tempu a celou soutěž jsme absolvovali bez problémů. Škoda jen naší penalizace, která je v mých očích sporná, protože si nejsem vědom toho, že bychom úmyslně posunuli retardér. V servisu jsme auto důkladně prohlédli a nenašli na něm žádné známky poškození od retardéru. Trochu mě proto tento postih zlobí," vrací se Roman k páteční pětivteřinové penalizaci.

O vysokém tempu souboje s Pavlem Valouškem svědčí také skutečnost, že rozdíl mezi oběma jezdci po celou dobu nepřekročil hodnotu 7,5 sekundy a v cíli činil po 181,56 odjetých ostrých kilometrech včetně pětivteřinové penalizace rovných 6 vteřin. "V soutěži jsme neměli žádné technické potíže, což je pozitivní," komentuje kondici týmového Peugeotu 207 S2000 Roman Kresta a pokračuje:

"Neusínáme ale na vavřínech a pro soutěž v Českém Krumlově se budeme snažit znovu maximálně připravit. Peugeot jsme ihned po soutěži rozebrali a díly, které vyžadovaly revizi byly již v neděli večer na cestě do Francie. V Krumlově chceme být ještě více konkurenceschopní. Rádi bychom také touto cestou poděkovali za podporu našemu generálnímu partneru, společnosti Paramo, a.s., hlavním partnerům společnostem Apex Trading, a.s. a PSG, a.s. i všem dalším partnerům týmu. Děkujeme také fanouškům za atmosféru, kterou vytvořili podél tratí rychlostních zkoušek," uzavírá Roman Kresta hodnocení druhého podniku MMČR.

"S výsledkem jsme spokojeni. Ukázalo se, že spojení názvu soutěže a názvu týmu přineslo posádce štěstí. Na valašsku jsme soutěž nedokončili, nyní jsme dosáhli na pódium, takže se již všichni můžeme těšit do Českého Krumlova. Budeme pevně věřit, že můžeme dosáhnout ještě výše," hodnotí víkendový výsledek týmu obchodní ředitel Paramo, a.s. Ing. Jaromír Kouřil.

Dalším podnikem, kterého se Mogul Racing Team zúčastní, bude ve dnech 21. -22. května 38. Rallye Český Krumlov. Před třetím podnikem MMČR se Roman Kresta zúčastní společně s Tomášem Kašpárkem třetího podniku Ecosun MČR ve sprintrally Rallysprintu Kopná, kde se budou snažit navázat na vítězství z úvodní Horácké Rally.

 

PR

http://www.romankresta.cz


 
 
Fotogalerie:   Šumava 2010 objektivem Václava Dufka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose