www.car.cz
 

30 let quattro připomenou vzácné exponáty
     26.4.2010 21:01 - tisková zpráva


Výstava v Neckarsulmu na oslavu 30 let quattro

• Zvláštní výstava v Audi Foru Neckarsulm potrvá až do 31. srpna

• 30 let quattro připomenou vzácné exponáty
• V současnosti sjíždí z výrobních pásů každé třetí Audi s pohonem všech kol quattro

Před 30 lety vstoupil na scénu vůz, který změnil automobilovou techniku. První Audi quattro bylo veřejnosti představeno na Ženevském autosalonu třetího března 1980. Tím byla zahájena úspěšná etapa, která trvá dodnes. Audi Forum Neckarsulm nyní připomíná kulaté jubileum speciální výstavou „Momenty – 30 let quattro“, na níž je možné až do 31. srpna (otevřeno denně kromě neděle od 8 do 18 h) zhlédnout mimořádné exponáty ze strhující historie pohonu všech kol quattro.

Pokrok značky Audi je odjakživa motivován snahou o výrobu automobilů, jejichž technika předběhla dobu. Průkopnický duch a fascinace technikou se odráží rovněž ve sloganu „Náskok díky technice“. Vynikajícím příkladem tohoto přístupu je princip quattro, s nímž byla na silnice uvedena nově definovaná technika trvalého pohonu všech kol. Systém quattro si dodnes udržuje výraznou převahu nad konvenčním pohonem, která spočívá v lepší trakci a ovladatelnosti. V uplynulých 30 letech bylo zákazníkům dodáno více než 3,3 milionu vozidel Audi s pohonem všech kol quattro, což je úspěch, o němž se v roce 1980 nikomu ani nesnilo. V současnosti sjíždí z výrobních pásů každé třetí Audi v provedení quattro.

Na výstavní ploše komplexu Audi Forum Neckarsulm čeká na návštěvníky devět exponátů. V jejich čele je Audi quattro, nazývané dnes „ur-quattro“ („pra-quattro“), s nímž Audi začalo psát v roce 1980 novou kapitolu své historie. K vidění je i VW Iltis, automobil, který dal podnět pro vývoj prvního Audi quattro. Iltis s pohonem všech kol byl totiž vyvíjen pro Bundeswehr u Audi. Na jedné testovací jízdě ve Finsku v roce 1977 se zrodila myšlenka zabudovat pohon všech kol z terénního vozu do osobního.

Kromě toho jsou v Neckarsulmu vystaveny následující mimořádné modely Audi s pohonem quattro: Audi 200 quattro Safari Rallye, Audi Sport quattro, Audi V8 DTM, Audi A4 STW, model poháněcí soustavy Audi quattro a Audi Allroad quattro „Ski To The Max“. Dále je prezentován vůz Audi A6, s nímž byl v roce 2005 znovu natočen legendární spot na skokanském můstku ve Finsku. Pohled do budoucnosti poskytuje Audi RSQ z filmu „Já, robot“ s Willem Smithem.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Vltava historic 2010 objektivem Mirka Knedly sen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose