www.car.cz
 

Petr Fulín na stupních vítězů hned v prvním letošním závodě
     26.4.2010 21:22 - tisková zpráva


Petr Fulín – Seat Leon Supercopa
První závod, první stupně vítězů

Petr Fulín absolvoval o víkendu na Hockenheimu premiéru nového ročníku prestižního evropského poháru Seat Leon Supercopa. Loni osmý jezdec seriálu, který letos startuje v barvách německého týmu GAG racing, potvrdil, že letos myslí rozhodně na víc. Na stupně vítězů se probojoval po dramatické bitvě hned v prvním závodě.


Petr okruh na Hockeheimu dobře zná, a tak už v kvalifikaci útočil na postavení v první řadě. Nevyšlo to jen kvůli špatnému výpočtu zásoby paliva v nádrži. Do druhé výměny pneumatik najížděl plzeňský pilot jako druhý a vypadalo to velice slibně. „V posledním kole jsem ale zajel o sekundu horší čas než ve svém nejrychlejším, protože od pasáže u „Mercedes tribuny“ mi začal vynechávat motor pro nedostatek benzínu. Výsledkem bylo páté místo v kvalifikaci. Škoda, že v nádrži nebylo o dva litry benzínu víc, mohla to být první řada“, řekl Petr.

Drama se šťastným koncem
Do prvního závodu tak Petr startoval ze třetí řady. V první zatáčce se propadl, když čtvrtý Luger zaspal na startu a šestý Bebion toho využil a dostal se před Petra. Ten do druhého kola najížděl pátý, ale po dalších čtyřech už se probojoval na třetí místo. „
Byly to zajímavé manévry. Třetí pozici jsem držel až do chvíle, kdy jsem se v nájezdu do jedné zatáčky zadíval do zpětného zrcátka na Lisowského auto letící mimo trať.

Byl to okamžik, ale stačil k tomu, že jsem propásl brzdný bod, vyjel z ideální stopy a na špinavém povrchu mě to vyvezlo do kačírku a já ho projel pěkně bokem asi ve stodvacetikilometrové rychlosti. Přitom jsem ale ztratil jen jedno místo. Vrátil jsem na trať za Němce Bebiona. Zkoušel jsem ho pak předjet nejrůznějšími triky, ale nedal se. Tak jsem ho alespoň psychicky trápil a on to nevydržel, udělal chybu a já si dojel pro třetí místo. Byl jsem ze svého výkonu hodně spokojený, protože to byl opravdu boj se vším všudy. Tenhle závod určitě řadím mezi pět nejvydařenějších v mé dosavadní krátké kariéře“, poznamenal Petr Fulín.

Po vzoru pilotů kamikadze
Ve druhém závodě, do kterého Petr startoval z druhé řady, Ve druhé zatáčce vytvořila pořádná skrumáž a v ní ztratil čtyři pozice. Rozhodl se tedy jet na jistotu a počkat si, dokud se nečekanou agresivitou sršící mladíci před ním nevyřádí. Jenže trojice Willimas, Dablender a Simonsen jela hodně defenzivně a nebyla dlouho k předjetí. Nakonec se Petr dostal alespoň před Simonsena, ale ne nadlouho, protože Švéd ho i přes žluté vlajky předjel.

Navíc mě několikrát otloukl zezadu i z boku a po jednom takovém útoku začala vynechávat benzínová pumpa. Nakonec jsem byl rád, že jsem to přežil a dojel sedmý. Bohužel prohřešek Simonsena nikdo neřešil. Jsem rád, že jsem zabodoval v obou závodech, ale přiznám se, že agresivní jízda některých pilotů, kteří připomínali spíše válečné piloty kamikadze, mě ale docela překvapila. Jako by se najednou všem zalíbil styl jízda vabank. Další závody tak slibují pěkné drama“, dodal Petr Fulín, který je po prvním podniku Seat Leon Supercopy celkově čtvrtý.

Goodwill Media

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Hockenheim a Leon Supercopa 2010: Petr Fulín opět na stupních vítězů, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose