www.car.cz
 

Filip Sládečka druhý a Ján Daniš v Brně třetí, oba s Audi DTM
     26.4.2010 21:32 - tisková zpráva


BRT V BRNĚNSKÉM SPRINTU DVAKRÁT NA PODIU

Brno, 25.4.2010

Desetikolový sprint v rámci Jarní ceny Masarykova okruhu dopadl pro BRT výborně a podle očekávání. Přesně podle výsledků páteční kvalifikace skončil Filip Sládečka druhý a Ján Daniš třetí. Na stupni vítězů tak stáli oba reprezentanti týmu.

Oba jezdci dobře odstartovali a těsně následovali Kostku, hostujícího na voze Mercedes o rok mladší evoluce, než týmové stroje AUDI A4 DTM. Ten tedy využil Pole Position a trojice pak v nezměněném pořadí odkroužila celých deset kol. Na stupně vítězů pak Sládečka i Daniš vystoupili hned několikrát, protože oba jsou také účastníky slovenského šampionátu a tak si šli ještě i pro ocenění za první a druhé místo. Sládečka byl navíc vyhlášen i jako nejlepší slovenský junior.

„Rozhodně lze tenhle výsledek považovat za pozitivní. Od stabilně jedoucího a zkušeného Tomáše Kostky se nečekalo, že by udělal nějakou chybu. Pro nás je tedy důležité, že v prvním ostrém nasazení nechyboval ani Filip, který s touto technikou zatím nemohl nasbírat víc zkušeností. Přesto jel výborně a vyrovnaně. Vyzvednout musíme i výkon Jána Daniše, který vůbec neměl možnost před startem sezóny testovat, protože mu to nedovolily pracovní povinnosti,“ řekl manažer BRT Petr Najman.

Tým se v Brně setkal i s partnerskou britskou stájí Super Nova, s níž se Josef Král účastní prestižní série GP2. Piloti Jonny Reid a Giorgio Pantano v Brně bojovali v šampionátu Auto GP a celý Bohemia Racing Team napjatě sledoval i jejich výkony. „Jonny v kvalifikaci získal Pole Position a moc jsme mu přáli úspěch. V závodech ale štěstí nestálo na straně Super Novy. Jonnymu na startu zhasnul motor a skončil poslední. Giorgio se zase připletl do skrumáže a musel odstoupit. Ve druhém závodě to bylo lepší, ale sedmé a deváté místo zůstávají za původním očekáváním,“ dodal Najman.

Bohemia Racing Team nyní čeká jen několik málo hodin na repasi techniky a hned příští víkend už bude tým v plném nasazení pro změnu na Hungaroringu, kde se jede druhý díl slovenského okruhového mistrovství. Filip Sládečka zde bude zcela určitě chtít obohatit své bodové konto.





www.brt.cz  



PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jarní Brno 2010- tříhodinovka objektivem Jirky Maršíčka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose