www.car.cz
 

Šenkýř Motorsport se raduje ze zlata v tříhodinovce
     26.4.2010 21:48 - tisková zpráva


Šenkýř Motorsport zvítězil s novým vozem M3 E92 GTR v tříhodinovce

Sezóna Mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích Divize 4 odstartovala v sobotu 24. dubna vytrvalostním závodem v rámci Jarní ceny Masarykova okruhu. Dva vozy BMW M3 nasadil do sobotní tříhodinovky i brněnský tým Šenkýř Motorsport.

Posádka nového BMW M3 E92 GTR s jezdci Robertem Šenkýřem a Filipem Sládečkou ovládla klasifikaci třídy do 3,5 litru a radovala se ze suverénního vítězství. Druhý vůz týmu, starší BMW M3 E36 GTR s debutujícím Jiřím Hanákem a Markem Friedem se umístil na třetím místě. Na druhé Porsche týmu Mičánek Motorsport přitom tito jezdci ztratili v cíli pouhých 0,9 sekundy.

Absolutní klasifikaci závodu ovládly oba Mercedesy DTM týmu Charouz Racing System. Vozy týmu Šenkýř Motorsport obsadily v absolutní klasifikaci skvělé 6. a 8.místo.

Do závodu výborně odstartovali Filip Sládečka i nováček Jiří Hanák, kteří od začátku usadili na druhém a třetím místě ve třídě do 3,5 litru. Filip přesně plnil taktický pokyn a jel po celý svůj 1,5 hodinový úsek na dohled od průběžně prvního Porsche. Po všech střídáních se oba brněnské vozy BMW seřadily na průběžně prvním a druhém místě. Přišel však trest průjezd boxy na chybu mechaniků při střídání, který oba střídající jezdci, Šenkýř i Fried, museli přibližně hodinu před koncem závodu absolvovat. Na tento trest doplatil zejména Fried, který přišel o celý svůj náskok na třetího Mičánka. Oba jezdci spolu ke konci svedli ještě velký boj o druhé místo, ve kterém byl nakonec úspěšnější jezdec vozu Porsche.

Robert Šenkýř: „Jedná se o první vítězství našeho nového vozu. Abych se přiznal, tak brzo jsem ho nečekal. Filip jel na prvním úseku skvěle, bez jakéhokoliv rizika se udržel vedoucího Porsche. Já jel už úplně v klidu, přibližně o dvě až tři vteřiny na kolo pomaleji. Šetřil jsem auto i benzín, protože jsme po zimních úpravách neměli o spotřebě úplně jasno. Měli jsme i po trestu drive through velký, téměř jedenapůlminutový náskok. Důležité bylo vůz dovézt v pořádku do cíle a zvítězit.

V neděli pokračoval závodní víkend MMČR divize 4 krátkým sprintovým závodem na 10 kol. Petr Líbal na dalším týmové voze BMW M3 E36 GTR v něm obsadil konečnou čtvrtou příčku ve třídě do 3,5 litru. Vítězem se stal Jiří Mičánek ml. na Porsche 997 RSR.





Tisková zpráva Šenkýř Motorsport
PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jarní Brno 2010 a pozlacený tým Šenkýř Motorsport, foto týmu P. Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose