www.car.cz
 

MMČR divize 4 v Mostě – opět diskvalifikace Poláků?
     Vladimír Rožánek


Už od tréninkových jízd dávala všem soupeřům posádka Janiš, Charouz, že nenechá nikoho na pochybách, o své letošní suverenitě v MMČR D4. Mercedes od začátku sobotního vytrvalostního tříhodinového závodu začal soupeřům ukazovat svá záda a za několik okruhů se dotáhl na okolo pomalejší jezdce. Celkem 34 závodních vozů si to na ostatních pozicích rozdávalo v jednotlivých třídách šampionátu a některé teamy se mohli přesvědčit, že se závodí skutečně až do posledního kola.
Rovněž zajímavý byl start polských kolegů, kteří se svými stroji VW New Beetle a Alfou Romeo předvedli, že na závodní dráze také umí. Ve vytrvalostním závodě skončili jezdci Bednarek a Mancin s Alfou Romeo 147 Cup na celkovém 7. místě, což byl pro ně velice slušný výsledek. Druhá posádka s VW New Beetle dojela celkově 11. Z předních českých pilotů nám scházel hlavně Otakar Krámský s BMW M3 GTR, nebo posádka Menc, Sopůch s Fordem Focus. Druhý Ford Focus stáje MS Autoteamu Martina Sopůcha si vybral špatný den a skončil již po deseti okruzích. V cíli vytrvalostního závodu jsme však neviděli ani Seat Leon Milana Vaňkáta, BMW M3 GTR Kačírka s Kusínem, ale ani rodinu Rosinovu, která trochu pomuchlala předek svého vozu BMW M3. Diskvalifikováni byli bratři Gladyszové z Polska za nedodržení technických předpisů. Také jsme spatřili nový vůz jednalo se o stroj Seat Leon stáje Seat Sport Czech, na kterém se střídal Firla a Zahradníček.
 
Josef Venc Porsche 911 GT3 RS Most @ archiv Autodrom Most
 
Nedělní sprint D4 nad 2000ccm opět vyhrál Charouz s Mercedesem, kterému chyběl hlavní soupeř Dodo Studenič s Porschem 911, který na závody do Mostu nepřijel. Poprvé jsme letos měli možnost vidět na domácí trati Jana Vonku s Porsche 911 GT3, ovšem jen do pátého okruhu, kdy musel zajet kvůli technickým problémům do boxů. Stejně tak dopadl i Rudolf Machánek s dalším Porsche 911GT3 RSR. Pěkný výsledek, v podobě 2 místa ze sprintu předvedl Josef Venc, který startoval s druhým Porsche 911 GT3 machánkovi stáje. Pěkným zpestřením byl také start Němce Römera s Porsche 911 GT3 Cup, jenž si k nám odskočil po závodě na Lausitzringu. Obsadil pěkné páté místo. Milan Bezák s dalším cupovým Porschem GT3 zůstal stát na konci závodu za retardérem a klasifikován byl až na 17. místě.
 
Ve sprintu D4 do 1600ccm si to dlouho rozdávali Moravec a Bažata na Fábii a Kolář s Pick upem. Velice pěknou stíhací jízdu až z konce pole předvedl Paseka s Fábií, když se dokázal za několik okruhů probít celým polem a přímo se zapojit do souboje výše jmenovaných jezdců. Hlavní jeho soupeř o vítězství Pavel Moravec, ovšem musel svůj souboj kolo na kole vzdát předčasně, když mu opět vypověděla poslušnost technika. Pro velmi radostné vítězství si tedy dojel Paseka, druhý skončil Bažata a třetí místo zbylo na Petra Koláře s Pick – upem.
 
Bratři Hajdůškové Tatra Ecorra V8 Most @ foto Rožánek
 
Zkrácené výsledky D4
 
Vytrvalostní závod ( 3 hodiny )
 
A.CHAROUZ/J.JANIS CZ /CZ MB CLK - DTM  
M.BEZAK ING./M.KONOPKA SK /SK Porsche 911 GT3 CUP 
R.MACHANEK/J.HONZIK SK /CZ Porsche 911 GT3 RSR
 
Sprint závod D4 nad 2000ccm
 
Antonin CHAROUZ  CZ  MB CLK - DTM
Josef VENC CZ  Porsche 911 GT3 RS   
Miroslav KONOPKA SK  Porsche 911 GT3
 
Sprint závod D4 do 1600ccm
 
Josef PASEKA CZ  Skoda Fabia          
Jiri BAZATA CZ  Skoda Fabia          
Petr KOLAR CZ  Skoda Favorit Pick up
 
Teď se závody MMČR přesunou na brněnskou podzimní cenu, kde uvidíme také účastníky Supersprint Sport Cars Challenge na rychlých formulích F3000 a prototypech.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose