www.car.cz
 

F1 ve školách: Tým ISŠA Racing Brno postoupil
     28.4.2010 15:05 - tisková zpráva


ÚKOL SPLNĚN

Tým ISŠA Racing úspěšně postoupil do celostátního kola soutěže F1 ve školách z moravského kola z krásného 2.místa.
Celému závodnímu víkendu předcházela asi půlroční práce na tvorbě modelu, vymýšlení marketingové strategie, výroby formule, povrchové úpravy, shánění sponzorů, vytvoření týmové image a další důležité prvky vývoje.

Závody proběhly 17-18.dubna 2010 v areálu Integrované střední školy automobilní v Brně, na ulici Křižíkova 15. Náš tým, který zde působil jako domácí byl perfektně připraven, ovšem některé drobnosti se chystaly na poslední chvíli. Ale v pátek před závody nastala menší komplikace, kdy jsme byli pořadateli požádáni o to, že náš tým se místo soboty zúčastní až v neděli. Této žádosti jsme vyhověli a byli jenom rádi, že máme den navíc na doladění posledních detailů.

Přípravy na samotný závod začali již časně zrána. Probíhala výzdoba prezentačního boxu a lepení startovních čísel. Během dopoledne jsme museli absolvovat ústní prezentaci, kde jsme obhajovali a vysvětlovali veškeré naše kroky během příprav na závody. Pěti minutové mluvení před porotci ze všech oborů pro nás proběhla naprosto bez problémů a bylo velmi kladně hodnoceno. Na konci na nás měli porotci pouze pár otázek co se týká marketingu a aerodynamiky. Po této prezentaci jsme se vrátili zpět ke stánku a věnovali se příchozím návštěvníkům, kteří na nás měli také spoustu otázek okolo problematiky stavby a konstrukce vozu.

Část poroty se u nás zastavila ještě jednou, aby zhodnotila náš stánek, během návštěvy jsme porotu pohostili domácími koláčky, představili jim naše hostesky a objasnili jim naši marketingovou strategii.

Těsně před závody jsme ještě naši formuli během testování umístili na závodní dráhu a zkušebně ji „vystřelili“ k cíli. Její čas nás naprosto ohromil a pouze jsme doufali, ať se během závodní jízdy ještě zlepší.

Závodní jízdy startovaly okolo druhé hodiny odpoledne. Náš tým ještě těsně před startem provedl poslední kontrolu a promazání vozu. Startér David Zubíček již byl plně soustředěn, model již byl na dráze a zbývalo pouze pár okamžiků do vypnutí startovních světel. Formule doslova vystřelila vstříc cíli a to za pouhou vteřinu a 113 tisícin protnula cílovou fotobuňku, tento čas byl prozatím druhým nejrychlejším během závodního víkendu a zatím druhý nejlepší v historii českých závodů. Do druhé jízdy jsme nastupovali s velkým očekáváním jak vše dopadne, po startu formule opět vyletěla a čas se zastavil na hodnotě 1.118s. Bohužel čas s první jízdy jsme nepřekonali, ale i tak jsme obsadili 2.místo v souboji na dráze.

Po závodech bylo na programu již a pouze vyhlašování výsledků, do celostátního kola postupovalo 6 prvních týmů. Vyhlašování probíhalo od 6.místa, drama se postupně zvyšovalo až při vyhlašování 2.místa zaznělo z úst moderátora „a druhé místo získává domácí tým ISŠA Racing“, naše radost byla obrovská, protože takové umístění jsme v dané konkurenci vůbec nečekali, na podiu jsme převzali stříbrný pohár a dostalo se nám velkých gratulací.

Děkujeme za podporu všem našim partnerům a vedení Integrované střední školy automobilní.

 

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Mogul RallyCross Mez.MČR Sosnová 24.-25.4.2010 foto Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose