www.car.cz
 

Zlatý úspěch stáje ISR Igora Salaquardy v neděli ve Spa !!
     3.5.2010 00:33 - tisková zpráva


Spa-Francorchamps
2. května 2010

Český tým zvítězil ve Světové serii Renaultu 3.5

Skvělého úspěchu dosáhla česká stáj ISR Racing Igora Salaquardy v nedělním závodě formulové Světové serie Renaultu 3.5 v belgickém Spa-Francorchamps. Ačkoliv je v celém seriálu nováčkem, už při svém čtvrtém startu dosáhla na vítězství! Zasloužil se o něj její argentinský pilot Esteban Guerrieri.

Klimatické podmínky na mimořádně náročné trati v lůně ardenských hor byly skutečně složité. Těsně před závodem začalo hustě pršet. To znamenalo přezout a zcela přestavět nastavení vozu už přímo na startovním roštu. ISR tuto náročnou operaci zvládl v předepsaném časovém limitu, na rozdíl od mnohem renomovanější konkurence, jejíž podstatná část byla za práci „přesčas“ penalizována. To byl první klíč k triumfu.

Druhý představovala správná týmová strategie: „Povinnou zastávku jsme odkládali, co to šlo. Esteban měl před sebou volno a zajížděl vynikající časy. Tím si vybudoval dostatečný náskok,“ zhodnotil rozhodující okamžiky Igor Salaquarda.

Když Guerrieri projížděl s téměř osmisekundovým náskokem před druhým Zampierim pod šachovnicí, vypukla v boxech ISR Racing obrovská radost. „Definitivně se potvrdilo, že na Světovou serii máme. Soupeři nás respektovali už po předsezonních testech, teď jsme se dokázali prosadit i v závodě,“ netajil se svou spokojeností Igor Salaquarda.

Příští podnik Světové serie se koná 16. května v rámci Velké ceny Monaka F1.

Popiska k fotografii:
Na stupních vítězů po druhém závodě zleva druhý Zampieri, vítěz Guerrieri, třetí Coletti a šéf ISR Racing Salaquarda

Zpracoval: Sport-Press, foto Renault Sport

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Jan Charouz ve Spa v neděli na vodě, foto týmu P. Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose