www.car.cz
 

Zapletalův Hummer H3 Evo podstupuje velký test tlumičů
     4.5.2010 15:45 - tisková zpráva


Hummer H3 Evo byl podroben testování
Hummer H3 Evo podstoupil během posledních dvou víkendů třetí a čtvrté testování tlumičů, která se uskutečnila v maďarském městečku Üllő a ve slovenském vojenském prostoru v Senici.

Tyto tlumiče s aktivním uvolňováním útlumu, které jsou vyvinuté pro Cross country speciály, jsou novým produktem firmy FRT a OffroadSport se spolupodílí na jejich vývoji. Hlavním cílem testování v Maďarsku, které bylo po celou dobu monitorováno, byla optimalizace tlumení a výběr nejvhodnější sestavy těchto tlumičů. Po vyhodnocení veškerých záznamů průběhu testu, se členové týmu OffroadSport vydali do Senice. Zdejší výsledky testování byly natolik překvapující až šokující, že všichni zúčastněni došli k jednoznačnému závěru – bylo nalezeno optimální nastavení tlumičů.

Velkou zásluhu na tomto objevu má testovací pilot a hlavní mechanik Petr Zábranský, majitel firmy FRT pan Josef Ferenc a samozřejmě Mirek Zapletal. Během těchto dvou testování bylo najeto zhruba přes 700 km a vyměněno 5 sad tlumičů. V závěru si i Mirek Zapletal vyzkoušel testovací jízdu v H3Evu a celé testování shrnul: „ Za tyto dva víkendy jsme odvedli pořádný kus práce a musím říct, že auto je v hodně dobré kondici. Jsem mile překvapený, jak tyto tlumiče perfektně fungují. Mají špičkovou úroveň, která posouvá hranici jak samotné funkce tlumiče, tak i limit našeho vozu H3Evo. Tento test bych tedy uzavřel slovy – dospěli jsme do dokonalosti.“

Akční video z testování zde. Více fotek naleznete ve fotogalerii.

Zapletal s Ouředníčkem opět spolu
Ano, je to tak. Mirek Zapletal s Tomášem Ouředníčkem opět usedli, bok po boku do sedadel, bohužel ne automobilových, ale do auditoria Velkého kina ve Zlíně, kde se konalo slavnostní vyhlášení ankety Sportovec roku 2009 Zlínského kraje. Díky úspěchům, kterých dosáhli v roce 2009, byli na slavnostní předávání cen pozváni jako čestní hosté.

V průběhu večera, kterým provázel Tomáš Hanák, se předávaly ceny v osmi různých kategoriích, z nichž jednu, Cenu fair – play předávalo mistrovské závodní duo Zapletal – Ouředníček. Tuto cenu předali panu Vladimírovi Burešovi za záchranu lidského života při přechodu alpské hory Matterhorn, a panu Michalovi Smolovi za poskytnutí první pomoci zraněnému švédskému spoluběžci na Mistrovství světa v závodě štafet v Maďarsku.

Ze světa motosportu byl oceněn i rallye jezdec Roman Kresta a Jaroslav Orság, kteří se umístili mezi TOP 10 závodníky, Kresta navíc získal Cenu novinářů.Mirek Zapletal se samozřejmě nevyhnul otázce na svůj zdravotní stav a zdravotnictví v Santiago de Chile. Podle jeho slov se cítí v dobré kondici a na zdravotnictví si nemůže stěžovat, neboť se dostal do nejlepší nemocnice a rukou v této zemi.

PR

iustrační foto

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   OffroadSport.cz a jeho nový dakarský design, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose