www.car.cz
 

SCC Nürnburgring: Stejné auto vítězí s novým pilotem
     5.5.2010 23:35 - Vladimír Rožánek


Začala nová sezóna prototypové série Sports Car Challenge, ve které zvítězil Mitch Mitländer s vozem Norma CN4 Nissan, ve kterém se ještě v loni proháněl Gerd Beisel.

Mitch Mitländer se stal letošním prvním vítězem ve Sports Car Challenge. Jeho vůz ukazoval svým soupeřům jen zadní křídlo, a tak se zdá, že spolupráce s týmem RWT bude plodná.

Norma Nissan zcela ovládla první divizi, když vyhrála obě dvě jízdy na Nürnburgringu. Druhé místo si v této divizi odváží Wolfgang Payr s PRC BMW turbo a třetí místo vybojoval vyrovnaným výkonem Peter Kormann s PRC BMW 3.0. Velmi době však bojovali i ostatní jezdci Fiedler, Pfeifer, Fischer nebo s Pilbeamem jedoucí Georg Hallau z Německa.

Celkem osmnáct vozů se objevilo ve druhé divizi pro prototypy do 2000ccm3. Jejím vítězem se nakonec stal nováček Sven Barth s Ligierem Honda, který dříve jezdil formuli VW. Trochu překvapivý vítěz úvodního závodu, leč vítězství si plně zasloužil. V pořadí po prvních dvou jízdách bude v divizi 2 Němec Thorsten Rüffer na Normě Honda CN a bronzové pořadí patří Gerhardu Münchovi, ovšem ten ztrácí na druhého Rüffera jen jeden bod. Objevila se však i zcela nová jména ve startovní listině, jako Rudel, Bickl, Mysater, nebo na Radicalu SR3 jedoucí Boyd Behler. Zajímavým zpestřením se stal start vozu KTM Rene Vosse.

V divizi 3 pro GT vozy se sešlo celkem 5 vozů a dominoval zde Jens Hochköpper na Porsche GT2, druhý skončil Bender s Porsche 996 GT3 a bronz nakonec nezískal nikdo, protože nikdo jiný cíl závodu neviděl. Další závod SCC se bude konat na Hockenheimringu 18.-20. června. U nás SCC uvidíme nakonec až o víkendu FIA Truck Racing.

Pořadí SCC po dvou jízdách:

Divize 1:

M.Mitländer (D) – Norma CN 4 Nissan

W.Payr (A) – PRC BMW turbo

P.Kormann (D) – PRC BMW

G.Hallau (D) – Pilbeam Nissan LMP

G.Fischer (CH) – PRC BMW 3,0

Divize 2:

S.Barth (D) – Ligier Honda CN

T.Rüffer (D) – Norma Honda CN

G.Münch (D) – Norma Honda CN

M.Schultis (D) – PRC Honda CN

V.Hummel (D) – PRC Honda CN

Divize 3:

J.Hochköpper (D) -Porsche GT2

J.Bender (D) – Porsche 996 GT3

Vláďa Rožánek

Sports Car Challenge 2010

foto Patrik Holzer


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Masarykova okruhu v objektivu Vládi Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose