www.car.cz
 

Kopná devět dní přd startem uzavírá přihlášky.
     6.5.2010 23:55 - tisková zpráva


Uzávěrka přihlášek na Kopnou je tady!

Za pouhých devět dnů odstartuje třetí podnik devítidílného seriálu ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally IMPROMAT RALLYSPRINT KOPNÁ VIZOVICE. Letošní již osmnáctý ročník nejpopulárnějšího domácího rallysprintu se dále započítává do K4 Poháru České republiky, Poháru mládeže a Dámského poháru v rally. Pořadatelé z Rallysprint klubu v AČR Podkopná Lhota stanovili uzávěrku přihlášek pro soutěžící na čtvrtek 6. května.


V sekretariátu soutěže evidovali dva dny před uzávěrkou přihlášek přes sedmdesát posádek, nicméně nejedná se o konečné číslo, neboť nejvíce soutěžících se hlásí v posledních dnech a hodinách. “Počítáme s tím, že se přihlásí přes sto posádek. Řada předních jezdců s přihláškou čeká na poslední chvíli. Diváci se mohou těšit na velmi kvalitní startovní pole v čele s vozy specifikace WRC nebo progresivní kategorie Super 2000,“ řekl Josef Minařík, ředitel rallysprintu. K největším favoritům patří dvojnásobný vítěz Kopné Roman Kresta, který se opět představí se spolujezdcem Tomášem Kašpárkem v barvách Enteria Rally Team.

Čtyřiatřicetiletý rodák z Trnavy na Zlínsku pojede na voze Peugeot 207 S2000 a Rallysprint Kopná mu poslouží jako test před Rallye Český Krumlov. Kresta s Kašpárkem nenašli přemožitele na úvodním rallysprintu sezonu v Třebíči, kde startovali na voze Mitsubishi Lancer EVO IX. K dalším aspirantům na prvenství patří loňský vítěz Kopné Jaromír Tarabus (Ford Fiesta S2000), polský jezdec Grzegorz Grzyb (Škoda Fabia S2000). S vozy Škoda Fabia WRC se přihlásili Slovák Igor Drotár a želechovický Milan Pantálek. Na přední příčky pomýšlejí rovněž Jan Sýkora, Petr Trnovec, Miroslav Jakeš, Martin Bujáček, Martin Vlček, Tomáš Kurka (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), Lumír Firla (Mitsubishi Lancer EVO VII) nebo Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza). V šestnáctistovkách jsou mimo jiné již přihlášeni Jan Dohnal (Renault Clio S1600), Antonín Novák (Citroën C2 S1600) nebo Petr Zedník (Ford Fiesta S1600).

Novinkou letošní Kopné je centrum soutěže ve Vizovicích, start a cíl soutěže najde azyl před Městským úřadem na náměstí. Ředitelství soutěže, servisní zóna, administrativní i technická přejímka (Scania servis) a kontrola přeskupení budou umístěny v areálu firmy Gelur u Vizovic. Trať letošní Kopné měří 208 km a obsahuje 8 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 75 km. V itineráři rallysprintu najdeme například klasický úsek Barák z Vizovic do Loučky nebo nový obtížný rychlostní test s názvem Kameňák z obce Držková do Rusavy.

Start IMPROMAT Rallysprint Kopná Vizovice se uskuteční v sobotu 15. května v 9 hodin před vizovickou radnicí, v cíli se první posádka objeví na stejném místě v 15.57 hodin. Přihlášku pro soutěžící si lze stáhnout na oficiální webové stránce www.rallysprintkopna.cz nebo autosport.cz. Nezapomeňte, že uzávěrka přihlášek je právě dnes, ve čtvrtek 6. května!


Ve Vizovicích 6. května 2010 Roman ORDELT
tiskový mluvčí
IMPROMAT Rallysprint Kopná

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Lužická rallye 2010 objektivem Jana Šnábla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose