www.car.cz
 

Václav Janík s desátým místem ze zmoklého Španělska
     9.5.2010 23:09 - tisková zpráva


Druhý podnik evropského šampionátu závodů automobilů do vrchu, proběhl o víkendu na Pyrenejském poloostrově. Malebné portugalské městečko Covilha, hostilo závod, jehož 5100 metrů dlouhá trať s převýšením 451 metrů je situována v nejvyšším pohoří Portugalska – Serra da Estrela.

Zástupci Nutrend racing teamu vyrazili do Portugalska s předstihem již v úterý večer. V Portugalsku se bohužel, jak je již tradicí, sešlo slabé startovní pole, čítající celkem 42 jezdců. Stejně jako v minulých sezonách, tak se i v letošním ročníku jely celkem tři závodní jízdy, z nichž se do celkových výsledků započítávaly pouze dvě nejlepší.

Na sobotní den byly naplánované dvě tréninkové jízdy a jedna jízda závodní. V neděli pak proběhl dobrovolný trénink a zbylé dvě závodní jízdy. Celý závodní víkend navíc jezdcům nepřálo počasí a po celou dobu se potýkali s mlhou a velmi hustým deštěm.

Již v minulosti Václav Janík potvrdil, že deštivé počasí mu sedí. Potvrdil to i v Portugalsku, kde startoval s F3000 ve skupině E2, kde hned v prvním tréninku obsadil celkové druhé místo, necelou vteřinu za vedoucím italským jezdcem Simone Faggiolim. Bohužel během druhé tréninkové jízdy došlo na voze k poruše kontroly trakce, kterou se mechanikům v provizorních podmínkách nepodařilo do závodu opravit.

V první i druhé závodní jízdě udržel Janík sedmou pozici, během třetí jízdy se však vůz, v důsledku poruchy, dostal do hodin a výsledkem je celkové desáté místo absolutního pořadí.

Výsledky zde

Nutrend racing team se nyní přesouvá do Španělska, kde o víkendu proběhne v pořadí již třetí podnik evropského šampionátu - Subida al Fito.

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Rechberg 2010 objektivem Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose